• DOLAR 32.624
  • EURO 35.416
  • ALTIN 2506.18
  • ...
Geçici barınma merkezinde kalan depremzedeler muhatap bulamamaktan şikayetçi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Adıyaman Vartana Prefabrik Evlerde yaşayan vatandaşlardan Zeynal Demir, Metin Tekin ve komşularının iddialarını dile getirdikleri konuşmalarında gece yarısı yaşadıkları alanları su bastığını ve tüm çabalarına rağmen muhatap bulamadıklarını belirtti.

"Yağmurdan kaçarken doluya tutulduk"

Vartana G2 Prefabrik Kent'te yaşayan depremzedelerden Zeynal Demir yaşadıkları sorunlar karşısında muhatap bulamamaktan dert yandı.

Zeynal Demir

Demir yatalak annesiyle birlikte zor anla yaşadığını belirterek, "Sabah saat 03.30'da uyandığımda evin içi su doluydu. Yetkilileri aradım, 112'yi aradım, belediye ve itfaiyeyi aradım. Buradaki AFAD çalışanlarını aradım. AFAD çalışanı bana 'Kimseyi arayamam, bu saatte kimseyi rahatsız edemem.' dedi. 122'yi aradım onlar da 'Başınızın çaresine bakın.' dedi. belediye bana mesaj attı, 'Arızanız giderildi.' Kimse gelip bakmadı. Yatalak hasta annem var. evin içerisinde elli santim su vardı. Sabah 10.30'a kadar komşularımın yardımı ve kendi çabamla suyu dışarı attık.  Borunun patlaması sonucu dört komşumuzun evine su bastı. Evi içesindeki bütün eşyalar gitti, çamur içerisindeyiz. Yağmurdan kaçarken doluya tutulduk. Yetkililer ellerini vicdanlarına koysun, kendilerini bizim yerimize koysunlar. Onlar nasıl yaşıyorlarsa bizde öyle yaşayalım." dedi.

"Aradık ilgilenen olmadı"

Metin Tekin

Gece yaşanan sıkıntılarını anlatacak muhatap bulmadıklarından dert yanan Metin Tekin, "Gece 03.30'da bir uyandık ki su içerisindeyim. Ana hattan kaynaklı su borusu patlamış. Yetkilileri arkadaşlar aradı, biz de aradık ilgilenen olmadı. AFAD görevlilerinin yanına gittik 'Bu saate kimseyi rahatsız edip arayamayız.' Suyu kestirdik o esnada. Daha sonra saat 10.00'akadar içerideki suyu boşalttık. Saat 10.30'da sayın kaymakamımız geldi inceledi gitti. Ondan başka hiç kimse bizimle ilgilenmedi. Eşyalarımızın hepsi gördüğünüz gibi su içinde kullanılmaz haldedir. Bu eşyalarımızın yerine yenisi verilecek mi? Bize kalacak başka bir yere verecekler mi? Bizim bu mağduriyetimizi kim giderecek? Gece 03.30'dan sabah saat 10.30'a kadar kimseyi bulamadık. Kimseye de derdimizi anlatamadık." ifadelerini kullandı. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir