• DOLAR 32.257
  • EURO 34.79
  • ALTIN 2404.113
  • ...
Şanlıurfalılar: Filistinli kardeşlerimizin kendi topraklarını geri almaya başlaması mutlu etti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Dün sabah saatlerinde HAMAS'ın silahlı kanadı İzzeddin Kassam Tugayları geniş kapsamlı "Aksa Tufanı" operasyonu başlatmıştı.

"Aksa Tufanı" operasyonunda sonuna kadar Filistin ve HAMAS'ın yanında olduklarını belirten Şanlıurfa halkı, Filistin'de meşru bir savunma olduğunu vurguladılar.

Şanlıurfalılar, bütün Müslümanların tüm güçleriyle, duasıyla, mali yardımlarıyla her şekilde Filistin'in yanlarında olması gerektiğini ifade ettiler.

"Direnişi selamlıyoruz"

Behçet Atila

Müslümanların meşru bir savunma yaptığını söyleyen İHH İnsani Yardım Vakfı Şanlıurfa Temsilcisi Behçet Atila, "Direnişi selamlıyoruz. Allah kendilerinden razı olsun. Allah yardımcıları olsun. Bütün dünya Müslümanlarının Filistinli Müslümanların yanında olması gerekiyor. Yüzyıla yakındır mazlumiyet, mahrumiyet ve ilk kıblemiz halen postallar altında. O Müslümanların da tahammül sınırlarını aşan durumlar. Müslümanlar da meşru savunmalarını yapmaktadır. Bütün Müslümanlar tüm güçleriyle, duasıyla, mali yardımlarıyla her şekilde yanlarında olmalı." dedi.

"Bu direniş gerekli bir direnişti"

Abdurrezzak Demircan

Müslümanların sahaya inerek Filistin'e desteklerini göstermeleri gerektiğini ifade eden Abdurrezzak Demircan, "Bu direniş gerekli bir direnişti. Artık sona gelinmişti. Terörist devlet israil sürekli saldırıyor. Filistin camilerinde bile israile karşı savaşmaya çağrıldı. Direnişe çağırdı. Bu direniş artık gerekliydi. Ümmettin de buna yardım etmesi, destek çıkması lazım. Türkiye'deki Müslümanlar sesini duyurmalı. Müslümanların sahalara inmesi lazım. Gerekirse yardım etmeliyiz. Sahalara dolmamız gerekir. Yalnız olmadıklarını onlara hatırlatmamız lazım. Arkalarında durmalıyız. İnşallah tüm Müslümanlar bu davaya sahip çıkacaktır. Allah HAMAS'a yardım etsin. Biz HAMAS'la beraberiz inşallah." diye konuştu.

"Elhamdülillah, Rabbim bize bugünleri gösterdi"

Maşuk Özyaramış

Dünyanın işgalci rejimin koskocaman bir balon olduğunun farkına vardığını belirten AGD Genel Merkezde görevli Maşuk Özyaramış, "Elhamdülillah, Rabbim bize bugünleri gösterdi. Bugünlerin müjdesini Şeyh Ahmet Yasin vermişti. Elhamdülillah ki bugün HAMAS İzzeddin Kassam atağa geçmiş oldu. Sadece onların atağa geçmesi aslında değil bizi sevindiren; bizi sevindiren bütün dünyanın israilin koskocaman bir balon olduğunun çok net bir şekilde farkına varması. Silah üstünlüğü, teknoloji üstünlüğü, ekonomi üstünlüğü gibi birçok sayılabilecek şeye rağmen Allah'ın onlarının gözünü kör etmesi ve Filistinli kardeşlerimizin HAMAS'ın kendi topraklarını geri almaya başlaması hepimizi çok mutlu etti." ifadelerini kullandı.

"Özlemle duyduğumuz bu direniş inşallah başarıya ulaşacaktır"

Yılmaz Baki

Yılmaz Baki ise Türkiye'nin işgalci rejim ile anlaşmalarını askıya alması gerektiğini söylererek, "Rabbime binlerce şükürler ediyoruz, hamd ediyoruz. Filistin'e, HAMAS'a ve bütün Müslümanlara selâm ediyoruz. Yıllardır beklediğimiz, takip etitğimiz, özlemle duyduğumuz bu direniş inşallah başarıya ulaşacaktır. Türkiye en kısa zamanda bütün anlaşmalarını askıya almalı. Geçen yaptığı gibi yanlış hatalar yapmamalı. Müslümanlar tek ümmettir, kardeştir. Burada Türkiye'den aldığı güçle Müslüman kardeşlerimize zarar veriyor. Bunu da cumhurbaşkanımız, siyasi başkanlarımız çok iyi biliyor. Başkanlarımızdan ricamız onlarla olan bütün anlaşmaları askıya alsınlar. Bunlara ambargo koysunlar." şeklinde konuştu.

"Kudüs ve Aksa davası için her zaman sahada olacağız"

Halil İbrahim Demircan

Halil İbrahim Demircan ise, "HAMAS'ın başlattığı mücadele adeta bizim için hürriyet mücadelesidir. Elhamdülillah, biz destekçileriyiz. Mücahitler için duaya, galibiyet için meydana hürriyet için cepheye sloganıyla geldik. Biz cepheye ulaşamazsak bile maneviyatımızla, dualarımızla cephedeki kardeşlerimize destek gönderdik. Allah'ın izniyle HAMAS, Filistin mücadelesi, Kudüs ve Aksa davası için her zaman sahada olacağız. Dua ile kurşunlarımızı göndereceğiz. İnşallah bir gün öyle bir zaman gelir ki buradan Türk, Arap ve Kürt toplumu birleşerek topyekûn mücadeleye katılırız. Bu dava Allah'ın izniyle devam eder ve kazanan biz oluruz." dedi.

"Orada şehadete yürümek keşke bize de nasip olsaydı"

Emrah Polat

HAMAS'ın mücadelesinden dolayı kalbinin sıkıştığını ifade eden Emrah Polat, "Gerçekten ben bir Müslüman olarak, İslam davasını savunan birisi olarak kalbim sıkıştı. Kalbimin sıkışmasının sebebi gerçekten dava aşkıyla yanan genç olmamdı. Benim gibi birçok genç vardır. Keşke orada o mücahitlerle olabilseydim.  Burada bütün genç kardeşlerimle orada şehadete yürümek keşke bize de nasip olsaydı. Hiç kimseye nasip olmayacak bir duygu." diyerek "Bir sabah gelecek kardan aydınlık" şiirini okudu. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir