• DOLAR 32.803
  • EURO 35.168
  • ALTIN 2458.04
  • ...
Kassam’ın Başkomutanı Muhammed Deyf: “AKSA TUFANI BAŞLADI”
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İslami Direniş Hareketi HAMAS'ın askeri kanadı İzzeddin El-Kassam Tugayları Başkomutanı Muhammed Ed-Dayf, siyonist işgalcilerin Filistinlileri hedef alan cinayetlerine ve Mescid-i Aksa'ya düzenledikleri baskınlara misilleme olarak dün "El-Aksa Tufanı" savaşının başladığını duyurdu. İzzetin El-Kassam Tugayları'nın işgal rejimine karşı başlattığı "Aksa Tufanı" operasyonunda 7 bölge ele geçirildi.

Saldırının ardından işgal altındaki Usdud (Aşdod), Askalan (Aşkelon), Birüssebi'de (Berşeva) saldırı sirenleri çaldı. Gazze Şeridi'nden uzakta büyük kentler Tel Aviv ve Kudüs'te de saldırı sirenleri çaldı. İşgal rejiminin sözde hava savunma sistemi Demir Kubbe, Gazze'den fırlatılan roketlerden bazılarını imha etti, gökyüzünde patlama sesleri duyuldu.

İşgal rejimi siyon yıldızından yapılan açıklamaya göre, sağlık ekipleri 40 kadar kişinin öldüğünü tespit etti ve yüzlerce yaralıya müdahale etti. İsrail genelinde yaralı sayısının 750'yi geçtiği belirtildi. Gazze yakınlarındaki Birüssebi kentindeki Soroka Hastanesi, 60'tan fazla ağır yaralının hastanede tedavi gördüğünü açıkladı.

Muhammed Ed-Dayf, El-Aksa televizyonunda yayınlanan konuşmasında, "israil'in ihlallerine karşı bir çizgi çekme kararı aldık, ‘El-Aksa Tufanı’ savaşının başladığını ilan ediyoruz. Düşman güçlerini hedef alan ilk saldırıda 5 bin füze ve roket atıldı" dedi. Düşmanın Mescid-i Aksa'yı kirlettiğini ve kadın murabıtlara saldırdığını belirten Ed-Dayf, işgalcilere daha önce uyarıda bulunduklarını söyledi.

“DÜŞMANA VAKTİNİN SONA ERDİĞİNİ ANLATIN"

İşgalcilerin Filistinli sivillere yönelik yüzlerce katliam gerçekleştirdiğini kaydeden Ed-Dayf, "Bugün El-Aksa'nın öfkesi, ümmetimizin ve kahraman mücahitlerimizin öfkesi patladı. Bu sizin gününüz. Düşmana vaktinin sona erdiğini anlatın" şeklinde konuştu.

Muhammed Ed-Dayf, Batı Şeria'da işgal güçleriyle yürütülen güvenlik koordinasyonuna bugünden itibaren son verilmesini istedi ve elinde silah olan herkesin silahını çıkarmasının vaktinin geldiği ifade etti.

El-Kassam Tugayları komutanlarının işgalcilerin cinayetlerine son verme kararı aldıklarını bildiren Ed-Dayf, Müslümanlara da seslenerek sınır tanımadan Filistin'e doğru akın etmeye ve Mescid-i Aksa'yı işgalden kurtarma şerefine nail olmaya davet etti.

“BİR KAHRAMANLIK SAVAŞININ İÇERİSİNDEYİZ”

Heniyye yaptığı yazılı açıklamada, işgal ablukası altındaki Gazze Şeridi’nden siyonistlere yönelik başlatılan saldırılara ilişkin açıklama yaptı.

HAMAS lideri Heniyye, "Bu tarihi anlarda, adı Mescid-i Aksa, kutsallarımız ve tutsaklarımız ve ana sebebi de Mescid-i Aksa'ya yönelik suç işleyen Siyonist saldırı olan bir kahramanlık savaşının içerisindeyiz." ifadesini kullandı. Binlerce yerleşimcinin Mescid-i Aksa'ya saygısızlık ettiği son günlerde israil saldırganlığının zirveye ulaştığını belirten Heniyye, bu adımın, Mescid-i Aksa üzerinde egemenlik kurmak için atıldığına ilişkin bilgileri olduğunu kaydetti.

Heniyye, Gazze'yi abluka altında tutan işgalci israil'in, Batı Şeria'da devam eden Yahudi yerleşimi ve saldırıların yanı sıra Gazze'ye ani bir baskın düzenlemeyi, bölge halkına yönelik saldırıları artırmayı planladığını belirtti.

“FİLİSTİN HALKININ KENDİNİ KORUMA HAKKI VARDIR”

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, İzzeddin el-Kassam Tugayları'nın işgal rejimine yönelik başlattığı "Aksa Tufanı" operasyonuna ilişkin gelişmeleri görüşmek üzere üst düzey sivil ve güvenlik yetkililerini Ramallah'ta topladı.

Toplantıda Abbas, Filistin halkının himaye edilmesinin zorunlu olduğunu belirterek, "İşgal güçleri ve yerleşimcilerin terörüne karşı Filistin halkının kendini koruma hakkı vardır." dedi.

Abbas, "İsrail işgali ve yerleşimci çeteler tarafından işlenen suçlara karşı Filistin halkı evlatlarının sebatı ve dirençle ayakta kalmaları için tüm gerekli unsurların sağlanması" talimatı verdi.

Kudüs Seriyyeleri: DÜŞMAN TOPRAKLARIMIZI TERK ETMEDİKÇE ÖLÜM SONLARI OLACAKTIR

Kudüs Seriyyeleri sözcüsü Ebu Hamza, direniş gruplarının Gazze Şeridi'ndeki El Kassam Tugayları ile beraber, operasyonlarını kahramanca sürdürdüğünü belirtti. Kudüs Seriyyeleri'nin çok sayıda Siyonist rejim sözde askerini esir aldığını duyuran Ebu Hamza, Kudüs Seriyyeleri ve direnişin bugün zaferde yeni bir sayfa açtığını ve düşmanın kendine olan güvenini kırdığını vurguladı.

Düşman hatlarının, tarihi bir şok yaşadığını aktaran Ebu Hamza "Aksa Tufanı, düşmanın tozdan bir hayal, yenilmeye ve parçalanmaya mahkûm olduğunu gösterdi." ifadelerini kullandı. Filistin halkının zaferinin, düşmanı küçük ve aşağılanmış hale getirdiğini, ölümü her yerde hissettirdiğini söyleyen Ebu Hamza, "İşgal Filistin topraklarını terk etmedikçe ölüm sonları olacaktır" açıklamasında bulundu. (İLKHA)

Siyonist işgal rejimi "savaş durumu" ilan etti

Filistin İslami Direniş Hareketi'nin askeri kanadı İzzeddin El-Kassam Tugayları'nın, siyonist işgal rejimine karşı "Aksa tufanı" operasyonu başlatmasının ardından, siyonist rejim de "savaş durumu" ilan etti.

Siyonist rejimin sözde ordusundan yapılan açıklamada "Savaş durumu alarmı ilan ediyoruz. Son 1 saat içerisinde Gazze'den israile çok büyük ölçekte roket saldırıları başladı." ifadelerine yer verildi. Ordu sözcülüğünden yapılan bir diğer yazılı açıklamada da "HAMAS'ın roket fırlatma ve israil içine sızmayı içeren kapsamlı bir operasyon başlattığı" duyuruldu.

İşgal rejiminin sözde Savunma Bakanı Yoav Gallant, yedek askerleri göreve çağıran kararnameyi imzaladığını açıkladı.

SİYONİST İŞGAL REJİMİ SINIR KAPILARINI KAPATTI

Abluka altındaki Gazze Şeridi'nden işgal altındaki topraklara yönelik başlatılan operasyonun ardından, siyonist rejim sınır kapılarını kapatma kararı aldı. Filistin resmi ajansı WAFA'nın haberine göre, siyonistler, Batı Şeria'dan Doğu Kudüs'e kadar olan tüm geçiş noktalarını kapattı. Kudüs'e giriş çıkışların tümüyle engellendiği, vatandaşların geçiş noktalarında bekletildiği ifade edildi. Batı Şeria'nın bazı bölgelerine geçiş yollarının da kapatıldığı belirtildi. (İLKHA)

 

HÜDA PAR Sözcüsü Ramanlı: HER MEŞRU EYLEMİN YANINDAYIZ

HÜDA PAR Sözcüsü Serkan Ramanlı, HAMAS'ın başlattığı "Aksa Tufanı" operasyonuna ilişkin yaptığı açıklamada, Filistin halkının, soykırım ve işgal karşısında meşru müdafaa hakkını kullandığını belirtti. Ramanlı, siyonist işgal rejiminin Filistin halkına karşı uyguladığı sistematik işgal ve katliamlarına karşı dün başlattığı "Aksa Tufanı" operasyonuna destek açıklamasında bulundu.

Partisi adına basın açıklamasında bulunan Ramanlı, "Erdemli Filistin halkının haklı mücadelesinde muvaffak olması için dualarımızı gönderiyoruz" diyerek İslam Dünyasını bu haklı mücadeleye destek vermesi çağrısında bulundu.

Soykırım karşısında direnişi cephe cephe büyüten Filistinli mücahitlerin direnişlerini selamlayan Sözcü Ramanlı, "Bir asırdan uzun bir süredir siyonist işgalci çetenin Filistin halkına ve topraklarına yönelik uyguladığı sistematik işgal ve katliam devam etmektedir. Topyekûn bir soykırım hedefiyle hareket eden işgalci siyonistler, her geçen gün işgali genişletmekte, ilk kıblemiz Mescid-i Aksa'yı necis postallarıyla kirletmekte, kutsiyetini hiçe saymakta ve adeta bütün bir İslam alemine meydan okumaktadır. Filistin halkı, soykırım ve işgal karşısında meşru müdafaa hakkını kullanmakta, kendi topraklarını, vatandaşlarının canını ve İslam ümmetinin izzetini ve şerefini korumaktadır. Her gün şehit vermesine rağmen, direnişi cephe cephe büyüten Filistin halkının şanlı direnişini selamlıyoruz. Biliyor ve inanıyoruz ki mazlumiyet değil, direniş erdemdir! Erdemli Filistin halkının haklı mücadelesinde muvaffak olması için dualarımızı gönderiyoruz. Yüce Allah yardımcıları olsun, onları muzaffer kılsın!" temennisinde bulundu.

 

Direnişçiler işgal rejimine ait polis merkezini ve askeri araçları ele geçirdi

FİLİSTİN - HAMAS'ın silahlı kanadı tarafından, işgal rejimine yönelik gerçekleştirilen "Aksa Tufanı" operasyonu kapsamında çok sayıda askeri araçlar ele geçirildi. İzzeddin El-Kassam Tugayları, işgal altındaki Sderot kentinde polis merkezinin kontrolünü ele aldı. İzzeddin el-Kassam Tugayı bir İsrail tankını ele geçirdikleri ve tankın içindeki askerleri esir aldıkları görüntüleri paylaştı.

Yerel kaynaklardan edinilen bilgilere göre operasyonda bazı işgalciler öldürülürken bazıları da yaralandı. Siyonist işgal rejimi sözde Savunma Bakanı Yoav Gallant, Gazze Şeridi etrafında 80 kilometre yarıçapındaki bölgeyi askeri alan ilan etti. (İLKHA)

 

İşgalciler Filistin'i terk etmek için havaalanına akın ediyor

HAMAS'ın silahlı kanadı tarafından, işgal rejimine yönelik gerçekleştirilen "Aksa Tufanı" operasyonu sonrasında paniğe kapılan işgalciler, Filistin'i terk etmek için havaalanlarına akın ediyor.

Direnişçilerin saldırılarına karşı çaresiz kalan Yahudi yerleşimciler, Filistin'den kaçıyorlar. İşgal ettikleri Filistin topraklarından kaçmaya çalışan işgalciler, havaalanlarında yoğunluk oluşturdu.

Ben Gurion Havalimanı'nda ve Tel Aviv'in genelinde sirenler çalınıyor. İşgalciler ise, çalınan sirenlere aldırış etmeden havaalanlarına akın ettikleri görüntüleri paylaşılıyor.

Herzog: israil zor bir zamandan geçiyor

 Siyonist işgal rejimi sözde Cumhurbaşkanı Isaac Herzog, zor bir dönemden geçtiklerini söyledi.

X sosyal medya hesabından açıklama yapan Herzog "israil zor bir zamandan geçiyor. israillilere ordu güçlerinin talimatlarını dinleme, karşılıklı güven ve sükûnet gösterme çağrısında bulunuyorum." dedi.

Herzog "HAMAS'ın sızma operasyonuyla bir saldırı altında olduklarını ve kendilerini korumak için her şeyi yapacaklarını" ifade etti.

HAMAS'ın askeri kanadı İzzeddin El-Kassam Tugayları'nın başlattığı operasyonun ardından açıklama yapan siyonist işgal rejimi sözde başbakanı Binyamin Netanyahu da "Bu bir savaş." dedi.

Netanyahu, "israil vatandaşları savaştayız. Bu bir operasyon veya karşılıklı saldırı değil, savaş. HAMAS sabah saatlerinden itibaren israil vatandaşlarına karşı kanlı bir sürpriz saldırı başlattı. Sabah saatlerinden itibaren bunun içindeyiz" ifadelerini kullandı. (İLKHA)

Siyonist işgal rejimi Gazze'ye hava saldırısı başlattı

 İşgal rejiminin savaş uçakları, Gazze Şeridi'nde aralarında sivil yerleşim yerlerinin de olduğu birçok bölgeye hava saldırısı düzenledi.

Siyonist işgal rejiminin savaş uçakları, Gazze Şeridi'ndeki direniş mevzilerini ve yerleşim yerlerini hedef alan saldırılar gerçekleştirdi.

Abluka altındaki Gazze’de ilk belirlemelere göre yüzden fazla Filistinli olurken, onlarda kişi de yaralandı. Direniş güçlerinin de işgal rejiminin saldırılarına uçaksavarlarla karşılık verdiği belirtildi.

İşgal rejiminin saldırılarını görmeyen İKİYÜZLÜ AVRUPA ÜLKELERİ

HAMAS'ın silahlı kanadı İzzettin el-Kassam Tugayları'nın, işgal rejimine yönelik başlattığı "Aksa Tufanı" operasyonuna tepki gösteren Emperyalist ülkeler, bugüne kadar işgal rejiminin yaptığı katliam ve işgali görmezden geldiler.

Filistin direnişinin "Aksa Tufanı" operasyonu dünya gündemine oturdu. İkiyüzlü Avrupa operasyona tepki gösterip, işgal rejimine destek açıklamasında bulunurken, İslam ülkelerinden de direnişe destekler gelemeye başladı.

AVRUPA BİRLİĞİ: Avrupa Birliği (AB) Konseyi Başkanı Charles Michel, sosyal medya platformundan yaptığı açıklamada, "israil ve halkına karşı bu sabah başlatılan, masum vatandaşlara terör ve şiddet uygulayan rastgele saldırıları şiddetle kınıyorum." ifadelerini kullandı.

AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen de HAMAS'ı kınarken, "israil'in bu tür hain saldırılara karşı kendini savunma hakkı vardır." değerlendirmesini yaptı. AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell de "israil ile tam dayanışma içindeyim" mesajını paylaştı.

ALMANYA: Almanya Başbakanı Olaf Scholz ise, "Gazze'den yapılan füze atışları ve artan şiddet bizi sarsıyor. Almanya, HAMAS'ın bu saldırılarını kınıyor ve İsrail'in yanında duruyor." değerlendirmesinde bulundu.

FRANSA: Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron da "israil'i şu anda vuran terör saldırılarını şiddetle kınıyorum. Ölenlere, ailelerine ve yakınlarına dayanışma dileklerimi iletiyorum." açıklamasını yaptı.

İNGİLTERE: İngiltere Başbakanı Rishi Sunak ise, "israilli sivillere yönelik saldırıların kendisini şoke ettiğini" belirtti. Sunak, "İsrail'in kendisini savunma hakkı mutlaktır." ifadesine yer verdi.

BELÇİKA: Belçika, İspanya, İtalya, İsviçre, İrlanda, Hollanda, Hırvatistan, Avusturya, Yunanistan, Çekya, Slovenya, Finlandiya, Polonya, Litvanya, Letonya, Estonya ve Kosova yetkilileri de HAMAS'a tepki gösteren ve israil'e destek veren mesajlar yayımladı.

UKRAYNA: Ukrayna, işgal rejimine tam destek verdiğini ve askeri desteğe hazır olduğunu açıkladı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir