• DOLAR 32.248
  • EURO 34.803
  • ALTIN 2415.021
  • ...
HÜDA PAR Elazığ Gençlik Kolları 6-8 Ekim şehitleri anısına fotoğraf sergisi düzenledi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

2014 yılında kurban eti dağıtırken şehit edilen Yasin Börü ve arkadaşları 6-8 Ekim katliamının 9'uncu sene-i devriyesinde HÜDA PAR Elazığ Gençlik Kolları tarafından düzenlenen fotoğraf sergisiyle yad edildi.

Cuma namazı sonrası 15 Temmuz Meydanı'nda düzenlenen sergiye vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

6-8 Ekim sürecinde yaşanan olayları hatırlatan HÜDA PAR Elazığ Gençlik Kolları Başkanı Muhammet Aydemir, onlar Yasin'i katlederek bizden aldılar ama bugün yüzlerce Yasin'in yetiştiğini ifade etti.

Aydemir, "Bundan tam 9 sene önce 6-8 Ekim 2014 tarihinde Şehid Yasin Börü ve arkadaşları bir Kurban Bayramı'nda muhtaçlara kurban eti dağıtırken canice katledilmişti. Çünkü önce darp edildiler, yetmedi silahla yaralandılar, yetmedi onlarca bıçak darbesi aldılar. Binaların en üst katına çıkarılıp aşağı atıldılar, o da yetmedi üzerinden arabayla geçtiler, o da yetmedi yakıldılar. Onların o zaman unuttuğu birşey vardı. Onlar o gün bizi öldürerek bitireceklerini zannediyordular. Ama bizim tohum olduğumuzu unutmuştular. Belki o gün Yasin'i elimizden aldılar ama bugün onlarca, yüzlerce Yasin'imiz var. HÜDA PAR Elazığ Gençlik Kolları olarak burada resim sergisi düzenledik. Şehitlerimizi anmak onların davalarını anlatmak için." diye konuştu. (İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir