• DOLAR 32.295
  • EURO 34.699
  • ALTIN 2407.619
  • ...
Üsküdar'da restorasyonu tamamlanan tarihi Fevziye Hatun Camii dualarla açıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Üsküdar Selamiali Mahallesi Cumhuriyet Caddesi'nde bulunan Fevziye Hatun Camii'nin açılışı, cuma namazı öncesi yapıldı.

1882 yılında yapılan ve geçtiğimiz günlerde restorasyonu tamamlanan caminin açılışına İstanbul Valisi Davut Gül, İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Safi Arpaguş, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen ve vatandaşlar katıldı.

"İnşallah belirli bir süre içerisinde Üsküdar'da ecdattan kalan hiçbir yapı sahipsiz, metruk olmamış olacak"

Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan açılışta konuşan İstanbul Valisi Davut Gül, "Camilerimiz sadece namaz kılınacak mekanlar değildir aynı zamanda birliğimizin ve bütünlüğümüzün sembolüdür. Bir beldenin Müslüman olduğunun sembolüdür. Bu açıdan camilerimiz sonsuza kadar ayakta kalacak. Camilerimizi sonsuza kadar yaşatacağız. Bugün 2 güzellik var; birincisi caminin ihya edilmesi ve onun kadar daha güzel olan da bu cami tescilli yapı. Üsküdar'daki tıpkı çeşmeler, sosyal tesisler, camiler her tescilli eseri Üsküdar Belediyemiz restore ediyor ya tamamlandı ya inşaatı devam ediyor ya da proje süreci devam ediyor. İnşallah belirli bir süre içerisinde Üsküdar'da ecdattan kalan hiçbir yapı sahipsiz, metruk olmamış olacak. Bu açıdan Hilmi Türkmen Başkanımıza ve ekibine teşekkür ediyorum. Bu güzelliği paylaşan başta hayırseverimiz olmak üzere her birinize teşekkür ediyorum. Hayırlı uğurlu olsun cumanız mübarek olsun." ifadelerini kullandı.

Vali Gül'ün konuşması sonrası İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Safi Arpaguş'un yaptığı dua ile eller semaya kalktı. Kurdale kesimi sonrası camide ilk cuma namazı kılındı. (İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir