• DOLAR 32.267
  • EURO 35.178
  • ALTIN 2473.444
  • ...
3. Avrupa Siyasi Topluluğu Toplantısı sona erdi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Fransa'nın girişimiyle bir yıl önce ortaya atılan, 27 AB üyesi ile 18 Avrupa ülkesinin dahil olduğu AST, 6 Ekim 2022'de Çekya ve 1 Haziran 2023'te Moldova'da toplandıktan sonra üçüncü toplantısını İspanya'da yaptı.

Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, AB Konseyi Başkanı Charles Michel, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanue Macron ve Almanya Başbakanı Olaf Scholz'un 4'lü toplantı yaptığı bildirildi.

İspanya Başbakanı Pedro Sanchez, İngiltere Başbakanı Rishi Sunak ve Moldova Cumhurbaşkanı Maia Sandu'nun toplantı sonrası yapacakları duyurulan basın açıklaması, Sunak'ın ülkesine dönecek olmasından dolayı iptal edildi.

Grana'daki toplantıya katılan Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, konuşmalarında kış boyunca Rus saldırılarına maruz kalacaklarını ve kendilerini korumak için hava savunma sistemlerine ihtiyaç duyacaklarını belirtti.

4. AST Toplantısı'nın İngiltere'de yapılması öngörülüyor.

AB liderleri, yarın genişleme süreci, Avrupa'nın gelecek stratejileri, Rusya-Ukrayna Savaşı, savunma ve İtalya'nın talebiyle düzensiz göç sorunu konularını ele alacak.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev toplantıda, AB Konseyi Başkanı Charles Michel ile Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ve Almanya Başbakanı Olaf Scholz'un yanı sıra Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da yer almasını şart koşmuş ancak bu talep kabul edilmeyince tepki göstererek AST toplantısına katılmamıştı. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir