• DOLAR 32.257
  • EURO 35.1
  • ALTIN 2466.98
  • ...
ABD'ye zor YPG sorusu!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcü Yardımcısı Vedant Patel, Ankara saldırısı sonrası yetkililerin operasyon sinyaline karşılık gelen soruya yanıt verdi.

ABD'li sözcü  “PKK'nin Türkiye'ye yönelik meşru güvenlik tehdidinin farkındayız. ABD ayrıca Suriye'nin kuzeyindeki askeri gerilimin tırmanmasından da kaygılı. Özellikle sivil nüfus üzerindeki etkisinden ve IŞİD'i yenmek için devam eden çabalara yaratabileceği etkiden endişe duyuyoruz.

Bölgedeki politikamızın temel dayanağı olarak gerilimi azaltma ve ateşkeslerin sürdürülmesini savunmaya devam ediyoruz ve Türkiye ile koordinasyonu sürdürüyoruz .

Türkiye'nin de Irak'ın egemenliğini destekleyecek ve saygı duyacak şekilde Irak'la eylemlerini koordine etmesi gerektiğini düşünüyoruz.” dedi. 

Bir  gazetecinin Türkiye Dışişleri Bakanı Hakan Fidan’ın Ankara saldırısını gerçekleştiren 2 PKK üyesinin "Suriye’den geldiğine" ve “PKK’ye ait Irak ve Suriye'deki tesislerin Türkiye'nin meşru hedefleri olduğunu” söylemesine ilişkin ABD'nin tavrına ilişkin gelen sorusuna ise sözcü kaçamak  yanıt verdi:

“ABD, PKK’ye karşı mücadelede Türkiye’nin yanındadır. ABD, NATO müttefikimiz Türkiye'nin ve Türk halkının, ABD tarafından Yabancı Terör Örgütü (FTO) olarak tanımlanan PKK'ye karşı mücadelesinde kararlılıkla yanındadır.”

Bu haberler de ilginizi çekebilir