• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Rusya'dan Zengezur koridoru açıklaması
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, Rus Barış Gücü’nün Karabağ’daki mevcudiyetinin zamanlaması ve diğer konuların ortak belirleneceğini belirterek, bunun, sahadaki durum dikkate alınarak yapılacağını kaydetti.

Zaharova, Güney Kafkasya’daki ulaşım bağlantılarının ve lojistiğin geliştirilmesine yönelik planlar dahilinde Zengezur koridorunun açılması ile ilgili olarak, bu çalışmanın Azerbaycan, Ermenistan ve Rusya Başbakan Yardımcılarının eş başkanlığını yaptığı üçlü çalışma grubu çerçevesinde yürütüldüğünü ifade ederek, “Azerbaycan'ı, Ermenistan'ın Sünik bölgesi üzerinden Nahçıvan Özerk Cumhuriyeti'ne bağlayan ulaşım yolunun restore edilmesi için bir proje düşünülüyor. Bu projenin hayata geçirilmesinin Erivan ile Bakü arasındaki ilişkilerin normalleşmesi yolunda önemli bir potansiyel taşıdığını görüyoruz. Her şey ülkelerin siyasi iradesine ve belirli anlaşmalara varmaya hazır olmasına bağlı.” dedi.

Zaharova, Fransa Dışişleri Bakanı Catherine Colonna’nın Ermenistan ile askeri anlaşma imzalamayı kabul ettiklerine yönelik açıklamasının "bölgeye NATO üssünün açılabileceği" şeklinde yorumlara neden olmasına dair olarak ise, Afrika kıtasındaki bazı ülkelerin Fransa’nın askeri varlığı konusunda sıkıntılar yaşadığına dikkati çekti.  (İLKHA)

 



Bu haberler de ilginizi çekebilir