• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Halktan belediyeye tepki!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Sahipleri tarafından sokağa terkedilen ya da kısırlaştırmanın yeterli olmamasıyla kontrolsüzce çoğalan sokak köpeklerinin oluşturduğu tehdit gittikçe artıyor. Sayıları 10 milyonu aşan başıboş sokak köpekleri, saldırdıkları vatandaşların ağır yaralanmaları ya da ölümleriyle Türkiye'de gündemden düşmüyor.

Şanlıurfa'da başıboş sokak köpeklerinin toplu halde cadde ve sokaklarda dolaşması vatandaşların endişesine neden oluyor.

Özellikle kent merkezinde sabahın erken saatlerinde, sokak ve caddelerin tenha olduğu zamanlarda sokak köpekleri halkın korkmasına sebep oluyor.

Kentin farklı noktalarında çekilen görüntülerde başıboş köpeklerin yoldan geçen araçlara saldırdığı görüntülendi.

Başıboş dolaşan sokak köpeklerinin her an tehlike oluşturduğunu belirten vatandaşlar, özellikle belediyeden duruma müdahale etmeleri çağrısında bulundu. 

"Sokak köpekleriyle ilgili gerçekten bir çalışma yok"

Cuma Çelik

İLKHA'ya sokak köpekleri sorununu gündeme getirdiği için teşekkür eden Cuma Çelik, "Bu konuyu dile getirdiğiniz için sizlere teşekkür ediyorum. Bu konu gerçekten önemli bir konu. Sokak köpekleriyle ilgili gerçekten bir çalışma yok. Bununla alakalı çok sorun yaşadım. Şanlıurfa'nın Haliliye ilçesinde de yaşadım bu sorunu, sokak köpekleri gerçekten sorun oluyor. Cumhurbaşkanımızdan belediyemizden, yani kim ilgileniyorsa biz onlardan destek bekliyoruz. Sokak köpeklerini sahiplenip bir an önce vatandaşlara ve millete zarar vermemeleri için onlara bir an önce müdahale edilmesi lazım. Şu anda yapıp yapmadıkları konusunda bir fikrim yok ben denetleyici değilim ama bir çalışma göremiyorum." dedi.

"Köpekler tehlike saçıyor"

Sokak köpekleri konusunda belediyeye çok görev düştüğünü ifade eden Necmettin Gündüz, "Sokak köpekleri özellikle akşam saatlerinden sonra grup halinde toplanıyor. 20-25 tane köpek grup halinde dolaşıyor. Çocukları kovaladıklarını da gördük. Bunları belediye biliyor zaten. Cumhurbaşkanının bunu söylemesine gerek yok. Belediyenin düşünmesi lazım. Köpekler tehlike saçıyor. Kuduz olanlar var. Geçenlerde bir vatandaş kuduz yüzünden öldü zaten. Sahip çıksalar daha iyi olur." diye konuştu.

"Belediyemiz bu konuda çok zayıf kalıyor"

Mehmet Büyükoruç

Sokak köpekleri konusunda belediyenin yetersiz kaldığını belirten Mehmet Büyükoruç, "Sokak köpekleri de sonuçta bir canlı, tabi ki toplanmasına karşı değilim toplansın veya toplanmıyorsa küpeli ve aşıları yapılmış bir şekilde, kontrollü bir şekilde insanların içinde olması daha güzel olur. Belediyemiz bu konuda çok zayıf kalıyor. Sabahları görüyorum oturduğum yerde 5,6 tane sokak köpeği aynı anda çarşıda geziyor. Dergâh Platosu'nda bize yakışmayan görüntüler oluyor, yerli ve yabancı turistler geldiği zaman 5-6 tane köpeğin aynı anda gezmesi ister istemez şehir açısından da güzel bir görüntü olmuyor." şeklinde konuştu.

"Belediyeden bu konuda henüz bir hareket görmedik"

Belediyenin sokak köpeklerine sahip çıkması gerektiğini söyleyen Adem Bozkurt, "Belediyeden bu konuda henüz bir hareket görmedik. Mahallelerde ve belirli yerlerde sokaklar köpek dolu. Sokak köpekleriyle ilgili herhangi bir çalışma görmedik. Eskiden hayvan barınağı vardı ama yıkıldı. Yenisini yapmışlar ama ne zaman faaliyete girer bilgim yok. Okul zamanındayız, ufak öğrenciler var ama sokaklardan rahat geçemiyor. Belli yerlerde sokak köpeği yok ama kenar mahallelerde sokak köpeği yok. Tabi ki belediye sahiplenecek, ben sahiplenecek değilim. Herkesin bu işe müdahale etmesi gerekir. Yıllardır sokaklar köpeklerle dolu. Belediye sahip çıkmıyorsa benim gibi gariban vatandaş ne yapabilir? Merkezde temiz olan yerler gösteriliyor ve 'Burada bir şey yok.' deniliyor. Belediye sadece merkeze bağlı değil ki." ifadelerini kullandı.

"Sokak köpekleri her konuda sıkıntı"

Melek Tekerek

Melek Tekerek ise "Gerçekten ilgilenmelerini istiyorum. Akşam geç saatte işten dönüyorum ama sokak köpekleri yüzünden çok zorluk çekiyorum. Sokak köpekleri her konuda sıkıntı. Hem hayvanlar için hem de biz insanlar için sıkıntı arz ediyor. Cumhurbaşkanımız da bu konuda bir çağrı yaptığı için teşekkür ediyorum. Belediye başkanının da ilgilenmesini istiyorum." dedi. (İLKHA)










Bu haberler de ilginizi çekebilir