• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.98
  • ...
Hüda Par Ne Yapmalı?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Hüda Par`ı nebevi çizgide muhafaza eden Allah`ın adıyla
İslami ve insani kuralların pratikleşmesine engel olan çıkarcı ve fani düzenin, insanlığın devletinin dinini ve toplumun ahlâkını aşağılar aşağısına çevirmek için giriştiği sömürü sistemini ve para silahını kullanarak mekânda ‘ağabey`lik taslamaya çalıştığını bilmekteyiz. Bu düzen, özellikle iktidarda kalmak için tüm insanlara kendi felsefe ve ideolojisini benimsetme gayretine girer ve insanların istedikleri kalıba dökülmesine çalışır. Batı`ya karşı çıkan tüm sistemler, ideolojiler ve fikir akımları ortadan kaldırılmalı, İslam toplumlarının şeriat hükümleri yağma edilmeli (tarihe kazınmalı), Müslümanlara ‘gerici`lik sıfatı yapıştırılmalı ve hükmetmek sadece Kapitalist düzene has olmalıdır. Planladıkları bu düşünceler ile resmen Allah`ın hükmünü ve insanın bağımsızlığını hiçe saymaktadırlar.
 

Toplumumuzun İslami kesimi, yani hayatını Allah`ın rızası dahilinde harcayan Mustazaf halk, Batı`nın düşüncelerinin etkisi altında kalmamıştır! Batı`nın oluşturduğu ve uygulamaya koyduğu zevkler karşısında her zaman nefislerine sahip çıkmışlardır. Toplumun çoğu bu atmosferin şehvetine kapılırken, fikir ve düşüncelerini kendilerine benimserken, böyle bir toplumda, yıllarca davası uğruna çile çeken, İslam için samimice bir şeyler yapmaya çalışan ve her haliyle “Allah`ın taraftarı” olduğunu belli etmeye çabalayan bir hareket mevcuttur; Mustazaflar Hareketi! Ve bu hareketten doğan, sistemlerin inanç kimliğini kazanması için adım atan bir siyasi parti; Hür Dava Partisi!
 

Evet, öze dönmenin kurtuluş olacağının şuurunda olan ve demokrasi şartlarında bile, peygamber metodunun dışına çıkmayarak, Baki olan hükmü getirmek için sorumluluk hisseden ve bu dava için gecesini, gündüzünü harcayan hatta kendisini bu yola paspas eden bir partinin oluşumundan bahsediyoruz. Peki Hür Dava Partisi ne yapmalı?
Toplumda oluşan itikadi boşluğu, İslam`ın bakış açısı ile yönünü hak olana çevirip boşluğu doldurmalı ve imanın verdiği güç ile İslam`ı dalga dalga her tarafa yaymaya çalışmalıdır. Hür Dava Partisi insanlara peygamberlerin mesajlarını, Müslüman beldelerde ezilmiş ve hor görülmüş mazlumların feryadlarını duyurmalıdır. İslam`ı referans alarak ileriye ve gelişmeye dönük inanç kanunlarının kaale alındığı bir reform başlatmalıdır. Toplumun diğer İslami cemiyetleriyle görüşülüp vahdetsel bir yapı oluşturulmaya çalışılmalıdır. Toplum, yanlış, hurafeleşmiş ve başkalaşmış olan sahte İslam`dan arındırılmalı ve İslam`ın gerçek özü halka aşılanmalıdır. Bu zamana kadar Batı`nın üzerimizde sürdürdüğü haksız sömürüye karşı halk bilinçlendirilmeli ve artık İslam`ın sözünün söylenmesi doğrultusunda toplumun cesaretli kılınmasına ortam hazırlanmalıdır. Toplumun, özellikle genç neslin ahlâkî çöküntüye karşı ayakta durabilmesi için sorumlulukları gündemde tutmalıdır. Genç neslin, bazı kişilerin kendi egolarınca yetiştirilmesi üzerine değil(!), Allah`ın ve Rasulullah`ın metodu üzerine yetiştirilmesi için çabalamalıdır.
 

Dikkat ederseniz yazının geneli itibariyle ‘İslam` üzerinde çok durdum. Çünkü bu partinin varlığı İslam`ın varlığındandır! Bu parti İslami esaslara uymak zorundadır. Allah (a.c) kararını “Sadece Allah`ın hükmü” şeklinde açıklamıştır ve Müslümanların bu karar uğrunda mücadele etmeleri lazımdır.
 

İçinde yaşadığım çevreyi dikkate alarak Hür Dava Partisi`nin hedeflerini kendimce sıralamış bulundum. Bu İslami projelerin uygulanması ve devamında Hür Dava Partisi`ne verilecek destek için Müslümanların, adım atmaları ve fedakârlık etmeleri gerekmektedir. Bu gerçek ve hak yolda herkes görevlerini (kusurlarını en aza indirgeyecek şekilde) yapma gayretinde olmalıdır. Şüphesiz ki, bir kişinin bile çabası İslam için değerlidir, ayrıca bu uğurda hizmet eden herkes muhakkak karşılığını görecektir. Çünkü Allah (a.c) hiçbir şeyi zayi etmez.
 

Hüda Par`ın hedefleri gerçekleştirmesi için Müslüman halkımızın destek vereceğini umuyorum.
Selametle.

 

Şeref Yakar Ergani / Diyarbakır - Yaş: 18
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir