• DOLAR 32.294
  • EURO 34.772
  • ALTIN 2413.932
  • ...
Adana'da "Uluslararası Lezzet Festivali" tanıtımı yapıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Adana'da düzenlenecek olan Uluslararası Lezzet Festivali'nin lansmanı yapıldı.

Festivalde yöreye ait bir çok çeşit yemeğin ve çeşitli lezzetlerin tanıtılacağı belirtildi.

Adana Müzesi Konferans Salonu'nda düzenlenen lansmana Vali Yavuz Selim Köşger, Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, bazı ilçe belediye başkanları, oda ve sivil toplum kuruluşları başkanları katıldı.

Katılımcılara sahnede kurulan platform üzerinde Adana'nın çeşitli yöresel lezzetleri tanıtıldı. Ardından ilçe belediye başkanları, oda başkanları ve Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, festival hakkında konuşma yaptı.

Çeşitli lezzetlerin tanıtıldığı etkinlikte konuşan Adana Valisi Yavuz Selim Köşger, "Bu lezzetlerimizi tüm dünyaya tanıtmaya çalışıyoruz. Festival, her yıl içerikleri zenginleşerek devam ediyor' dedi.

Vali Yavuz Selim Köşger, Adana'da 500'ün üzerinde sunulabilecek lezzet olduğuna dikkat çekerek, şunları kaydetti:

"Bu coğrafyamızın ne kadar zengin, bereketli ve üretken olduğunu gösteriyor. Yeme-içme kültürü, bin yılların ilmiğinden süzülerek gelen yeme-içme çeşitliliği, bir üründen onlarca yemek ortaya çıkarma becerisi, bu topraklarda büyük medeniyetler kurulduğunun göstergesidir. Bu lezzetlerimizi tüm Türkiye'ye hatta dünyaya tanıtmaya çalışıyoruz. Festival, her yıl içerikleri zenginleşerek devam ediyor. Festivalimizin Adana'ya ve ülkemize bereketler getirmesini diliyorum." (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir