• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
"İTTİHADUL ULEMA ümmete büyük umut olmuştur"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır'da İTTİHADUL ULEMA bünyesinde bir araya gelen yüzlerce alim, tertip edilen "8'inci Alimler Buluşması" programı kapsamında maddi-manevi, sosyal ve siyasi birçok toplumsal meseleyi masaya yatırdı.

Yaklaşık 2 gün süren programda aileyi korumak, kavmiyetçilik ve Kürt meselesi, gençlerle iletişim, fıtrata ve insanlık değerlerine yapılan müdahaleler gibi konuların yanı sıra toplumsal meselelerde ve İslami uyanışa rehberlik etmede ulemanın rolü konuları işlendi.

Molla Ekrem Derdiyok

"İTTİHADUL ULEMA'nın 8'inci Alimler Buluşması toplantısını yapması hem bizleri hem de bütün ümmeti sevindirmiştir" diyerek program hakkında görüşlerini paylaşan Molla Ekrem Derdiyok, "Ümmetin büyük bir sıkıntıdan geçtiği bu zaman diliminde İTTİHADUL ULEMA'nın buna öncülük yapması hem ülkemizdeki hem de diğer ülkelerin alimleri bir araya getirip te ümmetin sıkıntılarını masaya yatırması ve kendine dert edinmesi büyük bir hizmet olmakla beraber büyük mesafeyi kat etmiş, ümmete büyük bir umut olmuştur." dedi.

"İTTİHADUL ULEMA neslin ihyası ve ümmetin inşası için bir misyon üstlenmiştir"

Molla Derdiyok, "Eğer ümmetin alimleri ümmetin derdini dert edinir, İslam'ın kendilerine yüklemiş olduğu misyonu ve görevi idraki içerisinde hareket eder, Kur'an ve sünnet eksenli bir hayat yaşamayı göz önüne alarak adım atarsa inanıyoruz ki ümmet, en kısa zamanda Allah'ın göndermiş olduğu Kur'an ve Kur'an şemsiyesi altında bir araya gelecek ve düşmüş olduğu bu sıkıntılardan bertaraf olacaktır." ifadelerini kullandı.

Düzenlenen toplantıyla İTTİHADUL ULEMA'nın büyük bir misyon üstlendiğinin altını çizen Molla Derdiyok, şunları söyledi:

"İnsanlığın hayatı ve ihyası da vahyin öncülük yapmış olduğu Kur'an ve sünnetle olur. İTTİHADUL ULEMA da bunun idrakiyle hareket ederek neslin ihyası ve ümmetin inşası için bir misyon üstlenmiştir. Bu misyonun dünyanın tüm kıtalarına yayılacak ve ümmet İTTİHADUL ULEMA'nın bu güzel hizmetinden yararlanacaktır."

Molla Mehmet Cömert

"Kur'an-ı Kerim'e saldırılar bir şeylerin değiştiğinin veya değişmeye doğru gittiğinin alametidir"

Katılımcılarda Molla Mehmet Cömert, programın ana temalarından biri olan Avrupa'daki Kur'an'a ve kutsallara yönelik saldırıları değerlendirirken yaşanan hadiseleri "Kur'an-ı Kerim'e saldırıların olması demek bir şeylerin değiştiğinin veya değişmeye doğru gittiğinin alametidir" ifadesiyle yorumladı.

Molla Cömert, "Özellikle son zamanlarda Avrupa'da Kur'an-ı Kerim'e saldırıların olması demek bir şeylerin değiştiğinin veya değişmeye doğru gittiğinin alametidir. Nerede hak varsa orada saldırı olacaktır. Demek ki Kur'an-ı Kerim tesir ve etkisini Avrupa'da vermeye, yerleştirmeye başladı. Avrupa'da ne kadar iyi, saygılı, Müslüman olmaya çalışan insanlar varsa bir o kadar düşman, komplo peşinde koşanlar elbette vardır. Onun için Müslümanlar hedeflerine yürümeli ve Kur'an'ın mesajını yaymaya çalışmalıyız." şeklinde konuştu.

BU tür saldırıların yeni olmadığını hatırlatan Molla Cömert, Kur'an'a saldıranlar için hidayet bulmaları yönünde temenni de bulunarak "Onların Kur'an yakmaları inşallah Kur'an'a zarar vermeyecektir. İlerleyen zamanda Müslümanlar aklı selimle Avrupa'da İslam'ın mesajını ve Kur'an'ın hakikatini yaymaya çalışırlarsa bunlar unutulacak hatırlanmayacaktır. Çünkü tarihte de aynı şeyler olmuştur. Kureyş müşrikleri de Kur'an'a saldırmış fakat Kur'an o saldıranların kalplerini aydınlatmıştır. Umarız ki bugün o Kur'an'ı yakan ve hakaret edenlerin kalplerine de Kur'an'ın nuru girsin, hidayete ersinler." dedi. (İLKHA)













Bu haberler de ilginizi çekebilir