• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
İtalya ve Arnavutluk heyetleri Roma'da bir araya geldi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Toplantıların ardından, İtalya heyetine başkanlık eden Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Antonio Tajani ile Arnavutluk heyetine başkanlık eden Başbakan Edi Rama, ortak basın toplantısı düzenledi.

Tajani, İtalya olarak, Balkanlar’da daha fazla varlık gösterme iradesinde olduklarını belirterek "Bizim için Arnavutluk stratejik bir ortaktır. İtalya, Batı Balkanlar'ı dış politikasının öncelikli konularından biri olarak değerlendiriyor." dedi.

İtalya’nın, Batı Balkan ülkelerinin AB’ye hızlı entegrasyonundan yana olduğunu belirten Tajani, "Biz, Arnavutluk başta olmak üzere kesinlikle bu ülkelerin AB’ye katılmasından yanayız. Bunun 2030’dan önce gerçekleşmesini umuyoruz." açıklamasını yaptı.

Tajani, İtalya’da son haftalarda gündemdeki "düzensiz göç" konusuna da değinerek, "Göç konusunda, özellikle Balkan rotasında Arnavutluk’la zaten işbirliği var. Uyuşturucu, silah kaçakçılarıyla olduğu gibi insan tacirleriyle de mücadele etmemiz gerekiyor. Mali polisimiz ve Arnavut polisi arasında işbirliğini daha da güçlendirmeliyiz. Sadece 2-3 ülke yetmez, Avrupa’nın ve Birleşmiş Milletlerin (BM) güçlü eylemine ihtiyaç var." dedi.

Arnavutluk Başbakanı Rama da İtalya ve Arnavutluk'un her konuda aynı tutuma sahip olduğunun altını çizerek "İtalya, bizim Avrupa’daki en güvenilir avukatımız. İtalya'nın, Arnavutluk ve Batı Balkanlar'ı Avrupa yolunda destekleme hususunda Brüksel’deki en güçlü ses olmasından memnuniyet duyuyoruz." ifadelerini kullandı. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir