• DOLAR 32.57
  • EURO 35.003
  • ALTIN 2451.939
  • ...
İpekböceği Türkiye'nin gurur kaynağı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BURSA - Bursa Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde Bursa'da üretilen Türkiye'nin ilk yerli tramvayı 'İpekböceği'ne bir övgü de Ulaştırma Bakan Yardımcısı Yahya Baş'tan geldi. 'İpekböceği'nin test sürüşüne katılan Baş, Bursa Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde üretilen tramvayın Türkiye için gurur kaynağı olduğunu söyledi.

 

Ulaştırma Bakanı Yardımcısı Yahya Baş, bakanlık yetkilileriyle birlikte geldiği Bursa'da ipekböceği tramvayının test sürüşüne katıldı.

 

Kent merkezini raylı sistem ağıyla buluşturan Heykel - Garaj T1 hattı güzergâhında gerçekleşen test sürüşüne katılmaktan keyif aldığını belirten Bakan Yardımcısı Baş, "Türkiye'de ilk kez imal edilen ve yerli sertifikasyonu olan bir araçta böyle bir denemeyi gerçekleştirmek mutluluk verici. Çok eğimli rampalarda bile problemsiz bir seyahat gerçekleştirdik. Bu sanayinin Bursa'da başlayıp ülke çapına yayılarak hızlı bir şekilde gelişmesini istiyoruz. Bu konuda gayreti olan, işe öncülük eden Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'ye, üretici firma yetkililerine ve emeği geçenlere teşekkür ediyorum" diye belirtti.

 

Projenin hayata geçmesinde Başkan Altepe'nin özel gayretlerinin bulunduğunu vurgulayan Baş, "Başkanımız, bu işe öncülük etmeseydi, belki de bu firma bu işe girmeye cesaret edemeyecekti." dedi.

 

Şehirlerde rahat ve güvenli ulaşımın raylı sistemlerle mümkün olduğunu belirten Baş, "Gönlümüz sektörün çoğunlukla yerli olmasından yana. Bursa'da başlayan çalışma da bunun başarılı bir örneğidir" diyerek, tramvay üretimine katkıda bulunanları tebrik etti. (Zeki Aras-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir