• DOLAR 32.518
  • EURO 34.984
  • ALTIN 2436.49
  • ...
Bingöl’de TOKİ’ler hak sahiplerine halen teslim edilmedi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Türkiye’de Doğu Anadolu ve Kuzeydoğu fay hatlarının birleştiği il olan Bingöl’de deprem risk raporlarında ağır hasar almış veya hasarlı rapor almış evler için herhangi bir işlem yapılmadı.

Öte yandan Kültür Mahallesi TOKİ’lerde teslimat bir türlü gerçekleşmedi.

"Bingöl Merkez Kültür Mahallesi 1172 Adet Konut ve 196 Adet Dükkân İnşaatı ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi" ihalesi 2 Ekim 2020 tarihinde TOKİ tarafından yapılmıştı.

Yüklenici firma ile sözleşme imzalanarak 2021 yılı inşaat sezonunda çalışmalara başlandı ancak bir türlü bitmek bilmiyor.

Hak sahipleri yaklaşan çetin kış şartları, kira artışları ve olası bir depremde dışarda kalma korkusu ile yetkililerden süreci hızlandırmasını talep ediyor.

Halk, oturdukları mevcut yapıların riski olduğunu öne sürerek kendi evlerine yerleşmek için TOKİ’lerin bir an önce kış gelmeden teslim edilmesini arzuluyor.

Hak sahipleri yetkililere; kiraların durumu ortada, fahiş kiralar altında ezilmekteyiz ve bir an önce evlerimize yerleşmek istiyoruz diyerek evlerinin bir an önce teslim edilmesi gerektiği çağrısında bulundu. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir