• DOLAR 32.232
  • EURO 35.069
  • ALTIN 2471.345
  • ...
Malatya Valisi Yazıcı'dan Mevlid-i Nebi mesajı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Tüm insanlığa örnek olan Peygamber Efendimizin dünyayı onurlandırdığı mübarek gecede kendimizi sorgulamamız gerektiğine dikkat çeken Malatya Valisi Ersin Yazıcı, yayımladığı mesajda bu gecenin en iyi şekilde değerlendirilmesi gerektiğini söyledi. 

Vali Yazıcı, mesajında şu ifadelere yer verdi:

Âlemlere rahmet olarak gönderilen Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammed’in (Sallallahu Aleyhi Vesellem) dünyaya teşrifini müjdeleyen Mevlid Kandiline ulaşmanın huzuru ve mutluluğu içerisindeyiz. 

Peygamber Efendimizin (Sallallahu Aleyhi Vesellem) doğumu, dünya tarihinin en önemli hadiselerinden biridir. O’nun gelişiyle, bireysel, toplumsal ve evrensel düzeyde, zihin, fikir ve ahlak planında tarihin en büyük dönüşümü yaşanmıştır. Cahiliye döneminde yolunu ve değerlerini kaybeden insanlar, O’nun peşinden giderek, kardeşliğin, ahde vefanın, güzel ahlakın ve bütün iyi davranışların en güzel örnekleri olmuşlardır.

Sözleri, hadisleri, ahlakı ve güzide yaşantısıyla tüm insanlığa örnek olan Peygamber Efendimizin dünyayı onurlandırdığı bu mübarek geceyi kendimizi sorgulamamız ve Allah’ın sonsuz merhametinden faydalanabilmemiz için bir vesile olarak görmeli ve en iyi şekilde değerlendirmeliyiz.

Bu çerçevede Müslümanlar için güzelliklere erişme, af ve mağfirete ulaşmanın kapılarını açan bu gecenin birlik ve beraberliğimize, dirlik ve düzenimize vesile olmasını temenni ediyor, yaşadığımız çağın İslam’ın rahmet yüklü ilkeleriyle güzelleşmesini diliyor ve tüm vatandaşlarımızın Mevlid Kandilini en kalbi duygularla kutluyorum.”

(İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir