• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Çakırcı: Mülakat adaletin celladıdır
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Eğitim-Bir-Sen Batman Şubesi 3'üncü il divan toplantısı gerçekleştirildi. Toplantı Genel Başkan Yardımcısı Ramazan Çakırcı'nın katılımı ile Memur-Sen toplantı salonunda yapıldı.

Toplantıya Şube Başkanı Şehmuz Önlü, yönetim kurulu üyeleri, ilçe yönetimleri ve okul temsilcileri katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Şube Başkanı Şehmuz Önlü, güvenlik soruşturmalarının oluşturduğu mağduriyetlere tepki gösterdi.

Ardından bir konuşma yapan Genel Başkan Yardımcısı Ramazan Çakırcı, mülakata karşı olduklarını ifade etti.

Mülakatın doğru olmadığını savunan Çakırcı, "İşe alım konusunda adil bir süreç yönetmek istiyorsanız önce insanı iyi bir eğitimden geçirerek yetiştireceksiniz. Sonra yetiştirdiğiniz insana güveneceksiniz. Mülakat bir defa adaletin celladıdır. Mülakat hiçbir şeyi ölçemez. Mülakat bir defa biçiyor. Biz mülakatın her çeşidine karşıyız.

İyi insan yetiştiremediysek bu bizim kusurumuz. O zaman iyi insan yetiştireceksiniz. İyi eğitim vereceksiniz. Süreçleri doğru yöneteceksiniz ki adil olsun. Farklı kurumlarda mülakat konusu tartışılıyor. Ama biz Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen olarak mülakatın doğru olmadığını düşünüyoruz, kanaatimiz ve yaklaşımız bu şekildedir. Mülakatın her türlüsüne dün olduğu gibi bugünde karşıyız." dedi. (İLKHA)







Bu haberler de ilginizi çekebilir