• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Ergani'de "Modernizm ve İslam'da İnsan" semineri
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - Diyarbakır'ın Ergani ilçesinde faaliyetlerini yürüten Kardeş Der Hanımlar komisyonu, "Modernizm'de ve İslam'da İnsan ve İnsan Algısı" temalı bir seminer düzenledi.

 

Programa konuşmacı olarak katılan Eğitimci-Yazar Esra Demir, insanlığın yaratılış gayesinden bahsederek, insanın kabiliyetlerine ve özelliklerine değindi. Modernizm'de insanın hayvanla eş değer görülmesine karşın, İslam'ın insan tarifinin ise, 'düşünebilen, hissedebilen, ünsiyet ve irade sahibi bir varlık' şeklinde olduğunu belirtti.

 

Hayvandaki nisbi akıl ile insandaki akıl arasındaki büyük farktan bahseden Demir, içgüdüsel hidayet mantığıyla, akli hidayet mantığına değindi. İnsan yaratılışındaki farklılıklara değinen Demir, farklılıkların insanların ayrışması için değil, paylaşması için olduğuna dikkat çekerek, insanoğlundaki tahammül sınırının birbirinden farklı olduğunu ve mümin sıfatlı insanlar olarak tahammül sınırımızı genişletmemiz gerektiğini vurguladı.

 

İnsan topluluklarına olduğu gibi İslami hareketlere de taassupçu bir tavırla yaklaşmamamız gerektiğini ve önce kucaklayıcı bir insan ve mümin olma vasfını yeniden yeşertmemiz gerektiğin altını çizen Esra Demir, bugün insanlığın tümünün ümmetçi yaklaşım ile feraha ereceğini kaydetti.

 

İnsani vasıflarımızın, yeteneklerimizin İslamileştirilmesi konusunda hepimize büyük görevler düştüğünü anımsatan Demir, son olarak Mısır ve Suriye olaylarıyla ilgili olarak, "Bu olaylar bir defa daha gösterdi ki, Allah yeryüzünde bulunan ve gerçekten teslim olmuş Müslümanları seçiyor ve diğerlerini eliyor." dedi.

 

Eğitimci Yazar Esra Demir son olarak, Dünyadaki sıcak gelişmelere temas etti. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir