• DOLAR 32.469
  • EURO 34.822
  • ALTIN 2445.527
  • ...
Derman Baba: İnsanlık dramına seyirci kalmayalım
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR- Diyarbakır'da, adı yaptığı yardımlarla 'Derman Baba' olarak anılan, Derman Baba Yetiş Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Yılmaz Acu, Ortadoğu coğrafyasında yaşanan vahşet ve katliamları, sert bir dille kınadı.

 

İslam Âlemi olarak bugün çok zorlu bir sınavdan geçildiğini söyleyen Derman Baba Acu, "Sınırlarımızın yanı başında yaşanan vahşet ve katliam bir yandan Mısır, Suriye, Irak'ta da bir yandan firavun zihniyetinin takipçilerinin, dünyanın gözü önünde toplu katliamlar yapmalarına şahit oluyoruz" dedi.

 

Acu, "Müslümanlık bu değil Müslüman bir insan öldüremez ama ben bunları Müslüman olarak görmüyorum yazık günah değimli binlerce insan acımasızca öldürüldü ve öldürülmeye devam ediliyor. Her gün paylaşım sitelerinde medya da hiç hoşnut olmayan görüntüleri görüyoruz bunlar bizi derinden üzmektedir. Nice analarımız bacılarımız dul kaldı evlatlarımız yetim kaldı bu ne zihniyet bu nasıl bir düşünce doğrusu anlamıyorum" ifadelerinde bulundu.

 

Gerek ülke olarak, gerek Ortadoğu'da yaşayan halklar olarak, zor bir sınavdan geçildiğini belirten Acu, "Bu sınavda bizlere düşen görev, öncelikle Hakk'ın haklının yanında olmak ve bunu yüksek bir sesle dile getirebilmektir. Çünkü haksızlık karşısında susan, dilsiz şeytandır. Demokratik haklarımızı kullanarak, Mısır, Irak ve Suriye'de yaşanan toplu katliamlara ve vahşet görüntülerine tepki göstermeliyiz" ifadelerini dile getirdi.

 

Birlik ve beraberliğe her zamankinden daha çok ihtiyaç duyulduğunu, Mısır'da kukla yönetiminin, büyük bir pervasızlık ve ahlaksızlık örneği sergilemesini kınadıklarını ve bu kan emicilerin, döktükleri kanda boğulacaklarını söyleyen Acu,"Hemen yanı başımızda Suriye'de yaşananlar da, gerçekten Akıl alacak gibi değil. Gün geçmiyor ki, çatışma ve ölüm haberleri gelmesin. Rojava'da yaşayan kardeşlerimize yönelik ambargonun Bir An önce kaldırılması ve insani ihtiyaçların temini için, gerekli Altyapı hazırlanmalı. Aksi halde, çok daha kötü haberler alabiliriz. Hepimiz bu zorlu süreçte, metanetimizi kaybeden, birlik ve dirlik içinde hareket ederek, karanlık ve kirli tezgâhların oyunlarını darmadağın edebiliriz'.Lanet gelsin bu zihniyete sahip olanlara her geçen gün onlarca ölüm haberi geliyor artık yeter insanlar ölmesin insanca yaşasın buna dur demeliyiz" diye açıklamada bulundu. (Sedat Kuşulay-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir