• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Ambulans yetersizliği mağduriyetlere neden oluyor  (DÜZELTİLDİ)
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - Nüfusu 12 bine yaklaşan Çınar'da, belde, köy ve mezralara hizmet vermeye çalışan Devlet Hastanesi bünyesinde sadece bir ambulans bulunması mağduriyetlere neden oluyor. Son olarak bir kazada yaralanan kardeşlerin ambulans sıkıntısı nedeniyle hastaneye sevk edilmelerinin gecikmesi hasta yakınlarıyla hastane personelini karşı karşıya getirdi.

 

Edinilen bilgilere göre, Yukarıkonak (Xanıkajor) köyünde trafik kazası geçirerek ağır yaralanan Pınar (20) ve Yasemin Özgür (22) kardeşler, Çınar Devlet Hastanesine getirildi. Burada yeterli tıbbi müdahale imkanı bulunmamasından dolayı Diyarbakır Devlet Hastanesine sevk edildiler.

 

Yaralı kardeşlerden biri mevcut ambulansla Diyarbakır'a nakledilirken, diğer kardeş için başka bir ambulansın gelmesi beklendi. Beklenen ambulansın gecikmesi nedeniyle hasta yakınları, hastane personeli ile tartıştı.

 

Hasta ve hasta yakınlarının mağduriyetlerine sebep olan ambulans sıkıntısı, hasta yakınları ile hastane personelini sık sık karşı karşıya getiriyor.
Öte yandan yaralı kardeşlerden biri hastaneye götürülürken yolda hayatını kaybederken, diğer kardeş tedavi gördüğü hastanede tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.  (Vedat Aydın - İLKHA)

 

Düzeltme: Ambulans yetersizliği 2 cana mal oldu başlığıyla çıkan haberde kardeşlerin ambulans yetersizliğinden dolayı hastaneye kaldırılamadıkları için hayatını kaybettiği iddia edilmişti. Kardeşler hastaneye kaldırılırken biri ambulansta biri de hastanede tedavisi devam ederken hayatını kaybetmişti.

Bu haberler de ilginizi çekebilir