• DOLAR 32.532
  • EURO 34.788
  • ALTIN 2404.314
  • ...
Molla Ünel: Müslüman memleketlerde faizin uygulanması garipsenecek bir durumdur
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Allah'ın kesinlikle faizi haram kıldığını belirten Molla Sinan Ünel, bu illetin bir sömürü düzeni olduğu ve ayetin ifadesi ile Allah'a savaş açmak olduğunu vurguladı.

Molla Ünel, Allah'a iman eden bir insanın kesin ifade ile haram kıldığı faizden mutlaka uzaklaşması gerektiğinin altını çizdi.

Faizin haksız kazanç olduğunu ifade eden Molla Ünel, İslam'ın ticareti helal kıldığını aktardı.

"Faiz gibi bir uygulamanın Müslüman memleketinde olmaması gerekir"

Molla Sinan Ünel

Allah'ın emiriyle faizin haram kılındığını vurgulayan Molla Ünel, "Kur'an-ı Kerim'de ve Resulullah'ın hadislerinde kesin bir ifadeyle faizin haram olduğu belirtiliyor. Müslüman bir toplumun, bir milletin, Allah'a iman etmiş kendisini Müslüman olarak ifade eden her insanın Allah'ın kesin ifade ile emiri ile haram kıldığı bu illetten mutlaka uzaklaşması gerekir. Faiz gibi bir uygulamanın Müslüman memleketinde olmaması gerekir. Eğer bugün Müslüman memleketlerde faiz uygulanıyorsa bu garipsenecek bir durumdur." dedi.

"İslam ticareti helal kılmış ve teşvik etmiştir"

İslam'ın faiz yerine ticarete teşvik ettiğini ifade eden Molla Ünel, "Bugün toplumda zinadan bahsettiğimde, kumardan bahsettiğimde 'nasıl fuhuş yaparım' gibi düşünen birçok insanın sıra faize geldiğinde onu Allah'ın haram ettiğini maalesef göremiyor veyahut hesabına gelmiyor. Gerçekten faiz bir sömürü sistemidir, faizcilik bir sömürü sistemidir. Bu sömür sisteminden dolayı haksız bir kazanç olduğundan dolayı dinimiz İslam emri gayrete, çabaya önem verir. Bundan dolayıdır ki ticarete helal kılmıştır çünkü ticarette bir emek, bir alın teri, bir uğraş, bir kâr ve zarar var. İslam ticareti helal kılmış ve teşvik etmiştir." diye konuştu.

"Faiz işleyen bir insan sanki Allah'a ve Resulüne savaş açmıştır"

Faize bulaşanın sanki Allah ve Resulüne savaş açtığına dikkat çeken Molla Ünel, "Faiz tamamen haksız bir kazanç, Kâra dayalı bir kazançtır.  Asla zararın mümkün olmayan bir kazanç olarak görülmüş ve bu şekilde olan bir kazancıyla dinimiz haram olarak karşılanmıştır. Haksız olarak elde edilen bu kazancın haramiyetine kesin olarak hüküm koymuştur. Bütün Müslümanların da bu illetten uzaklaşmalarını emretmiştir. Bu yasağa uymayanlar da şiddetle Allah tarafından tehdit edilmiştir. Kur'an-ı Kerim'de Allah ve Resulü ile harp etmek olarak ifade edilmiş. Faiz işleyen bir insan sanki Allah'a ve Resulüne savaş açmıştır gibi böyle bir uygulama var. Böyle bir ciddi bir tehdit var. Dolayısıyla Müslüman toplumun faizden vazgeçmesi gerekiyor." şeklinde konuştu.

"Faiz borçlanmalardan dolayı ölümle sonuçlanan vakaların gerçekleştiğini görebiliyoruz"

Molla Ünel, sözlerine şöyle devam etti:

"Bizim ulaşma istediğimiz kitle bir şekilde gaflete girmiş Müslüman kardeşlerimizin Allah'ın kesin haram ettiği bu illetten, uygulamadan vazgeçmeleridir. Dinimiz bir sosyal ve yardımlaşma dinidir. İnsanların birbirine yardım ettiği, insanların birbirinden elinden tuttuğu 'güzel bir borç' şeklinde ifade edilir. Müslümanlara tavsiyemiz, mesajımız; Allah'ın kesin haram ettiği faizden uzaklaşmasıdır. Faiz Kur'an'ın ifadesi ile 'malı azaltır, faiz aslan malı çoğaltmaz.' Belki faizi verenler '1 verdim 2 aldım malım çoğaldı' gibi bir anlayışa sahip olabilir ama kâinatın Rabbinin hükmü böyle değildir. Allah'!u Teala 'sadaka, infak malı arttırır faiz ise malı azaltır, bereketini götürür' diyor. Bugün toplum içerisinde özellikle faizin hâkim olduğu, faizin ciddi anlamda uygulandığı toplumlara baktığımızda ki biz de öyle bir toplumda yaşıyoruz maalesef, hakikaten çok ciddi anlamda ailen huzursuzlukların arttığını görüyoruz; çünkü orada bir haram var. Ne kadar para çok olursa olsun her zaman insanların geçinemedikleri görüyoruz; çünkü aldıkları bir paranın bereketi yok. Toplum içerisinde bu faiz borçlanmalardan dolayı cinnet geçiren, intihar eden ve birçok ölümle sonuçlanan vakaların gerçekleştiğini görebiliyoruz."

Molla Ünel son olarak şunları söyledi:

"İşin neresinde tutarsak tutalım, işin ister İslami ister insani boyutu olsun faizin çok ciddi anlamda topluma zarar verdiğini, toplumun değerlerini alt üst ettiğini, insani ilişkileri yok ettiğini görüyoruz.  İslam'ın en mühim meselelerinden olan şefkat ve merhamet anlayışına yok ettiğine şahit oluyoruz. Bu da Allah'a ve ahiret gününe iman eden bir topluma, kendisini Müslüman olarak ifade eden bir topluma yakışmaz. Allah'u Teala bütün Müslümanları bu illetten uzak tutsun inşallah." (İLKHA)







Bu haberler de ilginizi çekebilir