• DOLAR 32.557
  • EURO 34.964
  • ALTIN 2458.321
  • ...
Ambulans yetersizliği 2 cana mal oldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - Nüfusu 12 bine yaklaşan Çınar'da, belde, köy ve mezralara hizmet vermeye çalışan Devlet Hastanesi bünyesinde sadece bir ambulans bulunması mağduriyetlere neden oldu. Yaşanan ambulans sıkıntısı nedeniyle kaza geçiren 2 kardeşin hastaneye nakledilemedikleri için iddia edildi.

 

Edinilen bilgilere göre, Yukarıkonak (Xanıkajor) köyünde trafik kazası geçirerek ağır yaralanan Pınar (20) ve Yasemin Özgür (22) kardeşler, Çınar Devlet Hastanesine getirildi. Burada yeterli tıbbi müdahale imkanı bulunmamasından dolayı Diyarbakır Devlet Hastanesine sevk edildiler.

 

Yaralı kardeşlerden birinin mevcut ambulansla Diyarbakır'a kaldırılacağı belirtilirken diğer kardeş için başka bir ambulansın gelmesi beklendi. Beklenen ambulansın gecikmesi nedeniyle yaralıların hastaneye geç ulaştırıldığı ve yaşanan aksaklıklar sonucu hayatlarını kaybettikleri iddia edildi.

 

Kardeşlerin hayatını kaybetmesinden hastaneyi sorumlu tutan hasta yakınları, hastane personeli tartıştı.

 

Öte yandan hasta ve hasta yakınlarının mağduriyetlerine sebep olan ambulans sıkıntısı, hasta yakınları ile hastane personelini sık sık karşı karşıya getiriyor. (Vedat Aydın - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir