• DOLAR 32.223
  • EURO 34.933
  • ALTIN 2444.474
  • ...
Sudan'da şiddetli çatışmalar yaşanıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Sudan'da nisan ayında ordu ile paramiliter Hızlı Destek Kuvvetleri arasındaki anlaşmazlık sürüyor. Taraflar arasındaki çatışmalar bugün de şiddetlendi.

Hartum'un Omdurman bölgesinde ara sıra çatışmalar yaşanıyor ve orduya ait insansız hava araçları şehrin semalarında uçuşlar gerçekleştiriyor.

Bölge medyasına göre şafaktan önce patlama ve makineli tüfek sesleri birçok noktadan duyuldu.

Dün, ülkenin iktidardaki Egemenlik Konseyi Başkanı ve Sudan Ordusu Komutanı Abdülfettah El Burhan, Birleşmiş Milletler Genel Kurulunun 78. oturumunun çalışmalarına katılmak üzere New York'a gitti.  Al-Burhan'ın Cuma günü Birleşmiş Milletler Genel Kurulu öncesinde Sudan'ın konuşmasını yapması planlanıyor. Burhan, aynı zamanda çok taraflı işbirliğinin güçlendirilmesini görüşmek üzere üst düzey toplantılara da katılacak.

Geçen ayın sonlarından bu yana Al-Burhan, Hızlı Destekleri Kuvvetlerine karşı sürdürdükleri çatışmaları sona erdirme çalışmaları kapsamında yurt dışında yoğun temaslarda bulundu. El- Burhan, şu ana kadar Türkiye'de Cumhurbaşkanı Erdoğan'la olmak üzere Mısır, Güney Sudan, Katar, Eritre, Uganda'da temaslarda bulundu.

Sudan'ın başkenti ve ülkenin batısındaki Darfur bölgesi merkezli çatışmaların başlamasından bu yana, resmi verilere göre en az 435'i çocuk olmak üzere yaklaşık 7 bin 500 kişi hayatını kaybetti.

Sağlık sektörünün yüzde 80'inin hizmet dışı kalmasının yanı sıra yaklaşık 5 milyon kişi evlerini terk ederek Sudan'a kaçmak veya Mısır ve Çad başta olmak üzere komşu ülkelere sığınmak zorunda kaldı. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir