• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
HÜDA PAR Batman Merkez İlçe Başkanı Durmaz: İluh Deresi Islah Projesi tamamlanmalı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mahalle ziyaret programları kapsamında Karşıyaka Mahallesi'ni ziyaret eden Durmaz ve heyeti, mahalle sakinleri ile bir araya gelerek sorun ve sıkıntılarını dinledi.

Mahallenin birçok konuda çözüm bekleyen sıkıntılarını mahalleliden dinleyen Durmaz, bozuk yolları, metruk binaları ve Karşıyaka sınırını oluşturan İluh Deresinin son durumu ile ilgili bilgileri mahalle muhtarı Seyfettin Ülker'den aldı.

"Mahallelerin sorunlarını çözmek için çalışıyoruz"

Batman genelindeki mahallelerin ihtiyaçlarını gidermek için çalıştıklarını belirten Durmaz, "Mahallelerimizde vatandaşlarımızın huzur içinde, temiz ve müreffeh bir hayat yaşayacakları bir ortam oluşturmak için HÜDA PAR olarak aralıksız çalışacağız. Bugün Karşıyaka Mahallesi'ndeyiz. Mahallemizde kimi sokaklarda oluşan çukurlar vatandaşlarımızı mağdur ediyor. Çukurlardaki su birikintileri hem çevre kirliliğine hem görüntü kirliliğine neden oluyor. Su birikintilerinde çocuklar oynuyor. Çocukların sağlığı için büyük bir tehlike oluşturuyor. Bu sorunları mahallelimizle istişare ettik. Çözüme kavuşması için ilgili makamlarla iletişime geçeceğiz." ifadelerini kullandı.

Metruk binaları mahalle muhtarı Seyfeddin Ülker ile gezen Durmaz, mahallenin bütün ihtiyaç ve sorunları ile ilgileneceklerini söyleyerek, "Her mahallenin sorunlarını çözmek için çalışacağız. Mahallenin konumu, yapısı, nüfusu bizim için kıstas değil. Bizim için her mahalle aynıdır ve her sorunun çözülmesi için gereken önceliği vereceğiz. Çünkü memleket bizim." diye konuştu.

"Metruk evler bağımlıların meskeni oldu"

Bir diğer sıkıntının ise İluh Deresinin etrafını çevreleyen koruma duvarları olduğunu belirten Durmaz, "Birçok kısımda duvarlar düşmüş. Düşen duvarlardan dolayı mahallede oynayan çocuklar İluh Deresi'ne düşebilir." dedi.

İluh Deresi Islah Projesinin tamamlanması gerektiğini belirten Durmaz, herhangi bir can ve mal kaybı olmadan bu sorunun da çözülmesi gerektiğini vurguladı.

Durmaz, "İluh Deresi ve çevresi ile ilgili yapılan çalışmalar sonucu dere etrafında bulunan evlerin çoğu yıkıldı. Bazı evler ise yıkım için boşaltıldı. Boşaltılan evlerin çoğu ihaleye verildikten sonra yıkım için beklemede. Bu durumdan istifade eden uyuşturucu kullanıcısı bağımlılar bu evleri mesken edinmiş durumda." ifadelerini kullandı.

Mahalle ziyareti kapsamında Karşıyaka esnafını da gezen Durmaz, işletme sahipleri ile bir müddet hasbihal etti. Mahalle esnafının sıkıntılarını ve dertlerini dinleyen Durmaz, her daim esnafın yanında olacaklarını, sorunların çözüme kavuşması için çalışmalara devam edeceklerini söyledi.

Ziyaretlerde, vatandaşlardan gelen talepler yetkililere iletilmek üzere parti heyeti tarafından not alındı. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir