• DOLAR 32.208
  • EURO 35.024
  • ALTIN 2512.944
  • ...
4 okulun güzergahındaki ağır hasarlı bina tehlike oluşturuyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Karaköprü ilçesinde Atakent Mahallesinde İncirliova İlkokulu, İncirliova Anaokulu, Edessa Özel Eğitim Uygulama İlkokulu ve Şehit Abdulselam Halat Ortaokulu güzergahında bulunan ağır hasarlı bina tehlike oluşturuyor.

Depremden bu yana binanın yıkılmaması; başta öğrenci ve velileri endişelendirirken, esnaf ise binanın her an yıkılacağı korkusuyla iş yapmaya çalışıyor.

İLKHA'ya konuşan vatandaşlar, binanın bir an önce yıkılmasını isteyerek yetkilileri göreve davet etti.

Binanın madde bağımlıları tarafından mesken tutulduğunu ifade eden esnaf, binanın kendiliğinden yıkılmadan önce kontrollü bir şekilde yıkılmasını talep etti.

"Ağır hasarlı binanın yıkılmasını dört gözle bekliyoruz"

Reşit Sucu

Çevrede okulların olduğunu ve ağır hasarlı olan binanın risk oluşturduğunu ifade eden Reşit Sucu, "Depremin üzerinden kaç ay geçti, biz hala buranın yıkılmasını bekliyoruz. Bu çevrede 3 tane okulumuz var ve bu okullardan öğrenciler girip çıkarken buranın altından geçiyor. Elimizden geldiği kadar takip ediyoruz. Ne kadar da bizim çocuğumuz olmasa dahi kendi vatanımızın milletimizin çocukları… Bir taş düşecek bina yıkılacak diye her an elimiz yüreğimizde. Ağır hasarlı binanın yıkılmasını dört gözle bekliyoruz. Her an yıkılacak korkusuyla yaşıyoruz. Saat başı bir hurdacı geliyor kablo veya demir ne bulursa alıyor. Bir parça demir için hayatını riske atıyor adam yukarı çıkıyor. Buranın bir an önce yıkılmasını istiyoruz. Karaköprü'de işlek bir cadde emniyete giden bir cadde… İnsanların sürekli yaya olarak geçtiği bir cadde olduğu için gerçekten muzdaripiz. Yetkililer den bir an önce buraya bir el atmasını istiyoruz. Sizden de Allah razı olsun, sizin buraya gelmeniz bizim için bir avantaj oldu, belki vesile olursunuz burası yıkılır tertemiz olur. Bunun gibi niceleri var bunların hepsinin bir an önce yıkılmasını isteriz." şeklinde konuştu

"Binanın içerisine madde bağımlıları giriyor"

Latif Koşan

Ağır hasarlı olan binaya devamlı madde bağımlılarının geldiğini dile getiren Latif Koşan, "Hemen yan binanın altında esnafız.  Buradaki esnaf arkadaşlarımızla beraber bu konuyla alakalı muzdaripiz. Binaya sürekli gelip giden oluyor, içerisinde uyuşturucu madde alanlar oluyor, komşu çocukların devamlı bina içerisinde veya çevresinde oynadığını görüyoruz ve sürekli tehlike altındalar. Yanı başımızda okul var ve okul öğrencileri sürekli gelip geçiyor buradan. Yetkililerden bu binanın biran önce yıkılmasını talep ediyoruz." dedi.

"Binanın bir an önce yıkılmasını istiyoruz"

Faruk Onur

Durumun gerekli yerlere bildirildiğini belirten mahalle sakini Faruk Onur, "Binanın bir an önce yıkılmasını istiyoruz. Burada küçük öğrenciler var. Gece vakti buraya alkol ve madde bağımlıları geliyor. Bir an önce yıkılmasını istiyoruz. Mahalle muhtarımıza bu durumu ilettik. Muhtar da Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na iletti. En kısa zamanda yıkacaklarını söylediler fakat hala beklemedeyiz." şeklinde konuştu.

"Belediye başkanı ne işe yarıyor?"

Mehmet Diril

Konuyla ilgili birimlerin bir an önce bu binayı yıkması gerektiğini söyleyen Mehmet Diril, "Ağır hasarlı binanın burada olması başlı başına bir sorun… Burada okul var ve öğrenciler buradan gelip gidiyor. Uzun zamandır bu bina bu şekilde ve içinde her türlü pislik dönüyor. Belediye başkanı ne işe yarıyor? Kim bu binayı yıkacaksa bununla ilgilenen kurum neresiyse ilgilensinler. Kimsenin bir şeyden haberi yok. Yetkililer gelsin baksın yıkılacaksa yıkılsın, yıkılmayacaksa niye boşalttılar? Kim ne yapacaksa yapsın. Belediye başkanı görevini yapmıyorsa bıraksın görevini yapanlar gelsin. Etrafında hiçbir güvenlik önlemi yok gördüğünüz gibi, millet arabası koyuyor altına her an yıkılabilir." ifadelerine yer verdi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir