• DOLAR 32.254
  • EURO 34.794
  • ALTIN 2425.178
  • ...
DSÖ, Libya'daki selde ölenlerin sayısını açıkladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği (BMMYK) Libya Misyon Şefi Yardımcısı Rana Ksaifi, çevrim içi katıldığı BM Cenevre Ofisi'nin haftalık basın toplantısında, sel felaketinin yaşandığı Libya'daki son duruma ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Libya'nın doğusunda sel felaketinden etkilenen binlerce kişinin acil yardıma ihtiyacı olduğunu dile getiren Ksaifi, sahada yaşanan durumu "felaket" olarak nitelendirdi.

Ksaifi, "19 yıldır insani yardım çalışanıyım ve bu tanık olduğum en kötü felaketlerden birisi. Libya'daki yıkımın boyutu akıl almaz düzeyde. Çamura batmış evler gördüm. Binalar, mağazalar, hastaneler ve okullar neredeyse tamamen sular altında kaldı. Binlerce kişi, her şeyini ve özellikle sevdiklerini kaybetti." ifadesini kullandı.

- "8 ila 9 bin kişi hala kayıp"

DSÖ Sözcüsü Tarik Jasarevic de Libya'da seldeki ölümler ve diğer kayıplara ilişkin son rakamları paylaştı.

Elde ettikleri rakamları yerel kaynaklara dayandıran Jasarevic, "Son rakamlara göre, Libya'daki selde 3 bin 998 kişi yaşamını yitirdi, 8 ila 9 bin kişi hala kayıp. Son birkaç gün içinde farklı ülkelerden ekipler tarafından 450 kişinin kurtarıldığını biliyoruz. Uydu görüntülerine göre 2 bin 200 bina selden etkilendi. 30 ila 35 bin kişi de yerinden edildi." ifadesini kullandı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir