• DOLAR 32.554
  • EURO 34.949
  • ALTIN 2444.693
  • ...
Adana Basınında Bugün
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

 ADANA - Adana`da 25 Temmuz 2011 Pazartesi günü yayımlanan gazetelerin bazı haber başlıkları şöyle: 

 

ÇUKUROVA MERHABA GAZETESİ: Bu Sanatçıların Ramazanla İlgisi Ne? 
Adana Büyükşehir Belediyesi`nin bu yıl birincisini düzenleyeceği Ramazan Şenlikleri programına davet ettiği sanatçıların Ramazan`la ilgilerinin ne olduğunu anlamayan Adanalılar, Ramazan Ayı`nın ruhuna uygun, tasavvuf müziği ve ilahileriyle ünlü sanatçıların davet edilmesini bekliyor. 
 

Hain Pusuda 3 Canımız Daha Gitti 
Mardin`in Ömerli İlçesinde teröristlerin kurduğu pusu sonucu 2 astsubay ile1 uzman çavuş hayatını kaybetti. 
 

Adana İl Müftülüğü Ramazan`a Hazır 
Adana İl Müftü Vekili Mustafa Turan, yaklaşan Ramazan münasebeti ile yayınladığı mesajda; "Bir mübarek Ramazan ayının daha gölgesi üzerimize düşmüş bulunuyor. Nasip olursa 31 Temmuz Pazarı Pazartesi`ye bağlayan gece ilk teravih namazımızı kılacağız ve 1 Ağustos günü oruçlu olacağız" dedi. 
 

ADANA HABER GAZETESİ: Gazeteciler daha özgür çalışmalı 
Çukurova Gazeteciler Cemiyeti (ÇGC) Başkanı Cafer Esendemir, Türk basınında sansürün devam ettiğini belirterek, bir an önce basınla ilgili yasalarda düzenleme yapılarak gazetecilerin daha özgür ortamlarda çalışmalarının sağlanmasını istedi. 
 

1909 Adana İç Savaşından Ders Çıkartmak Gerekir 
Araştırmacı Tarihçi Cezmi Yurtsever, "Günümüzdeki özellikle Adana şehir Merkezinde ve Anadolu`da Türk-Kürt savaşı çıkarmak isteyenlerin hesaplarını boşa çıkarmak için Osmanlı döneminde yaşanan olayları ve özellikle 1909 Adana İç Savaşından dersler çıkarmak gerekiyor" dedi. 
 

5 OCAK GAZETESİ: Adana İmar Krizinde 
Adana`da bugünlerde yerli yatırımcıyı canından bezdiren, yabancı yatırımcıyı ise şehrimizden kaçırtan imar krizi yaşıyor. Adana`nın geleceğini yapılandıracak 25 binlik planların hayata geçirilmemesi arsa üretimini engelledi. Yaban hayatı koruma alanı ilan edilen yerlerde inşaatlar durduruldu. Hazine davaları Karaisalı yolundaki bazı yapılaşmaları ciddi boyutta engelledi. 
 

AGİD Üyeleri Mavi Tur ile stres attı. 
Anadolu Girişimci İşadamları Derneği üyesi bir grup işadamı "Mavi Tur Organizasyonu" ile stres attı. 
 

EKSPRES GAZETESİ: Cehennem Sıcağında Asfalt Çalışması 
Seyhan Belediyesi sorumluluk bölgesindeki asfaltlama çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Sakarya Mahallesi`nde bulunan ve Ray Sokak ismi verilen 10 metre genişliğindeki güzergâh Seyhan Belediyesi ekipleri tarafından hafta sonu sıcak havada asfaltlandı. 

Ayhan Kaya - İLKHA

Bu haberler de ilginizi çekebilir