• DOLAR 32.276
  • EURO 35.077
  • ALTIN 2467.332
  • ...
Azerbaycan ve İran Dışişleri Bakanları görüştü!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bayramov ile İran İslam Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan arasında bir telefon görüşmesi yapıldı.

Azerbaycan Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamaya göre Bakanlar, çatışma sonrası dönemde ikili ve bölgesel gündem konularını ve mevcut bölgesel durumu değerlendirdiler.

Telefon görüşmesinde Azerbaycan-İran devlet ekonomik, ticaret ve insani alanlarda işbirliği Komisyonu eşbaşkanları arasındaki son toplantılardan kaynaklanan konular ve atılması gereken sonraki adımlar ele alındı.

Bakanlar arasında iki ülke arasındaki ilişkileri tamamen normalleştirmek için alınması gereken önlemler de tartışıldı.

Görüşmede Bayramov, Azerbaycan'ın öne sürdüğü barış önerilerine ve bölgedeki ilişkilerin normalleşmesine yönelik girişimlere rağmen, Ermeni liderliğinin Azerbaycan'ın toprak bütünlüğüne ve egemenliğine yönelik askeri ve siyasi provokasyonlarının bu çabaları sekteye uğrattığına dikkat çekti.

Bayramov, Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan'ın, 2 Eylül'de sözde rejime yönelttiği tebriklerin, Karabağ bölgesinde Azerbaycan'ın toprak bütünlüğüne ve egemenliğine destek konusunda yaptığı açıklamalara tamamen aykırı olduğunu vurguladı.

Bununla birlikte Ermenistan tarafından oluşturulan sözde "seçim" rejiminin yasadışı faaliyetlerinin kınanmasının önemine dikkat çeken Bayramov, bölgedeki en büyük tehdidin 10 binden fazla Ermeni silahlı kuvvetler olduğunu ve bunların bölgelerinden çekilme ve silahsızlanma ihtiyacının zaruri olduğunu kaydetti.

Taraflar ayrıca karşılıklı çıkarlara yönelik diğer konularla ilgili görüş alışverişinde bulundular. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir

Kategorinin Öne Çıkan Haberleri