• DOLAR 32.434
  • EURO 34.678
  • ALTIN 2380.7
  • ...
Güney Kore Devlet Başkanı'ndan Kuzey Kore'ye nükleer tehdidi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Güney Kore lideri, Kuzey Kore'den gelecek olası bir nükleer saldırının, ABD ve Kuzey Kore'nin misilleme amaçlı "kararlı eylemlerine" neden olacağı ve Kuzey Kore'deki "rejimin sona ermesine" yol açacağını belirtti.

Associated Press'e konuşan Yoon, "İki ülkemiz (Güney Kore ve ABD), Kuzey Kore'nin herhangi bir nükleer saldırısına, rejimin sonunu getirecek hızlı, ezici ve kararlı bir tepkiyle karşılık verileceğini bir kez daha teyit etti." dedi.

ABD ile birlikte kabul ettikleri Washington Deklarasyonu'ndaki, Washington'un bir müttefiki korumak için nükleer dahil tüm araçları kullanmaya hazır olması anlamına gelen "genişletilmiş caydırıcılığa" işaret eden Yoon, "İleriye dönük olarak, ABD'nin genişletilmiş caydırıcılığı her iki ülkenin birlikte tartıştığı, karar verdiği ve birlikte hareket ettiği ortak bir sisteme dönüşecektir. Ayrıca Kuzey Kore'den gelecek herhangi bir nükleer veya füze tehdidini caydırma ve bunlara yanıt verme yeteneğimizi de geliştireceğiz." ifadelerini kullandı.

Nisan zirvesinin ardından ABD ve Güney Kore Başkanları Joe Biden ve Yoon Seok-yeol, caydırıcılık potansiyelini ortaya koymayı amaçlayan bir dizi adımı listeleyen Washington Deklarasyonunu kabul etti. Bunlar arasında nükleer planlama konusunda bir danışma grubunun oluşturulması ve ortak tatbikatların genişletilmesi yer alıyor. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir