• DOLAR 32.208
  • EURO 35.024
  • ALTIN 2512.944
  • ...
Libya kısmi sağlık acil durumu ilan etti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Ulusal Hastalık Kontrol Merkezi müdürü Haydar el-Saih, yaptığı açıklamada, selden etkilenen bölgelerde sağlık ve sanitasyon alanında bir yıl süreyle olağanüstü hal uygulanacağını kaydetti.

Diğer yerleşim birimlerine göre felaketten daha fazla zarar gören Derna kentinde kirli sulardan zehirlenme vakalarının sayısının 150'ye yükseldiğini ifade eden el-Saih, şehrin suyunun "tüketime uygun olmadığını ve başka kaynakların kullanılması gerektiğini" sözlerine ekledi.

Dün, Ulusal Hastalık Kontrol Merkezi uzmanları, su kirliliği nedeniyle çocuklarda 55 zehirlenme vakası kaydetti. Aynı zamanda doktorlar, Libya'nın kuzeydoğusundaki felaketten etkilenen bölgelerden insanların tahliye edilmesi gerektiğini duyurdu.

Daha önce yetkililerin Derna'ya giriş çıkışları kapattığı, Perşembe gününden itibaren yalnızca kurtarma ekiplerinin buraya girmesine izin verdiği bildirilmişti. Yetkililer, halen enkaz altında kalan insan cesetleri ve telef olan hayvanlar nedeniyle başlayabilecek bir salgına karşı böyle bir yola gittiklerini bildirmişti. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir