• DOLAR 32.995
  • EURO 35.801
  • ALTIN 2529.046
  • ...
HÜDA PAR İstanbul İl Gençlik Kollarından, öğrencilerin sorunları için çözüm önerileri
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılı 11 Eylül'de ilk ders zilinin çalmasıyla başladı. Milyonlarca öğrenci ve öğretmenin ders başı yaptığı yeni eğitim-öğretim yılında özellikle metropol şehirlerde üniversite kazanan öğrenciler, artan kira ve ulaşım fiyatları nedeniyle ciddi sorunlar yaşıyor.

Öğrenicilerin karşı karşıya kaldığı sorunlara ilişkin İLKHA muhabirine konuşan HÜDA PAR İstanbul İl Gençlik Kolları Başkanı Hayrullah Seçen, öğrencilerin sağlıklı bir psikoloji ile öğrenim hayatlarına başlamaları için barınma ve ulaşım sorunları başta olmak üzere karşı karşıya kaldığı problemlerin çözüme kavuşturulması adına yetkililere çağrıda bulundu.

"Eğitimde maddi ve manevi sorunların çözümü için adımlar atılmalı"

Yeni eğitim ve öğretim yılının öğretmen ve öğrenciler için hayırlara vesile olması temennisinde bulunarak konuşmasına başlayan Seçen, "Eğitim, insan yetiştirmenin en temel ayağı ve birinci basamağıdır. Eğitim gelecek nesiller açısından önem göstermemiz gereken en temel konuların başında geliyor. Eğitim iki temel sacayağı üzerine kuruludur. Bunlardan birisi maddiyat, birisi maneviyattır. Bu iki noktaya değinecek, bu iki noktada bir takım adımlar atacak bir çerçeve ortaya konulmalı. Son dönemlerde hayat pahalılığının hayatın her alanında derinden hissedildiği bir dönemde öğreniciler de bu noktada bize birçok sıkıntılarını iletiyor. Bizler de bunları dile getirmeyi öğrencilerimize, velilerimize karşı bir sorumluluk olarak görüyoruz." dedi.

"Dar gelirli ailelerin ihtiyaçları ivedilikle giderilmeli"

Yaşanan sıkıntıların başında özellikle kırtasiye masrafları ve servis ücretlerinin geldiğini aktaran Seçen, "Bu noktada bir çağrıda bulunuyoruz! Devletin dar gelirli ailelerimize destek olması gerekiyor. Büyük bir gayret içerisinde öğrencilerin eğitime ulaşmaları sağlanırsa daha sağlıklı bir insan yetiştirme portresi ortaya konulabilir. Dar gelirli ailelerin ihtiyacı göz önünde bulundurulmalı ve bu noktada ivedilikle adımlar atılması gerekir." diye konuştu.

"Barınma krizini ortadan kaldıracak adımlar atılmalı, ulaşımda kolaylık sağlanmalı"

Yaşanan sorunların yalnızca bunlardan ibaret olmadığını, üniversiteli öğrencilerin de ulaşım ve barınma gibi sorunlar yaşadığını vurgulayan Seçen, "Özellikle yeni eğitim-öğretim yılının başlamasıysa birlikte İstanbul'da üniversite kazanan öğrenciler de şehrimize gelmeye başladı. Onlarla görüştüğümüzde bir takım problemlerden bahsediyorlar. Bunların başında barınma krizi geliyor. Özellikle son dönemde İstanbul'un birçok noktasındaki yüksek kira artışlarından dolayı öğrenciler maalesef barınma ihtiyaçlarını gidermekte çok ciddi sorunlar yaşıyorlar. Bu noktada şunu hatırlatıyoruz! Özellikle barınma krizini ortadan kaldıracak adımlar atılması gerektiğine inanıyoruz. Öğrencilerin barınma krizini ortadan kaldırarak en azından sağlıklı bir psikoloji ile eğitim hayatlarına devam etmeleri gerektiğine inanıyoruz. Bu noktada onlarla görüştüğümüzde bir sorunla daha karşılaştığımızı ifade edebilirim. Bu da ulaşım problemidir. İstanbul'da abonman fiyatları çok yüksek. Ya fiyatlarda bir düşüş sağlanmalı ya da abonmandaki basım âdeti arttırılmalıdır. Çünkü öğrencilerin üniversitelerine kolay ulaşım sağlamaları, bunun yanında öğrencilerin İstanbul gibi tarihi ve kültürel mirasa sahip olan bir şehri yakından tanımaları için bu konu önem arz etmektedir." şeklinde konuştu. (İLKHA)





Bu haberler de ilginizi çekebilir