• DOLAR 32.167
  • EURO 35.185
  • ALTIN 2475.355
  • ...
İstanbul'da öğrenciler yeteneklerine göre değerlendirilip bir alana yönlendirilecek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Yaklaşık 3 milyon öğrencinin ders başı yaptığı İstanbul'da valilik tarafından ilk ders zili programı düzenlendi.

Beşiktaş Murat Beyaz İlkokulu'nda düzenlenen programa İstanbul Valisi Davut Gül, Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Ömer Faruk Yelkenci, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Doç. Dr. Murat Mücahit Yentür, çok sayıda öğretmen, öğrenci ve veli katıldı.

Programda konuşan İstanbul Valisi Davut Gül, son 3 yılda yaşanan pandemi ve depremler nedeniyle öğrencilerin olumsuz etkilendiğini, bu durumun gündemden çıkması için hem veliler hem öğretmenler hem de idareciler boyutuyla bu sene daha iyi şartlarda eğitim verilmesi için gayret edileceğini ifade etti.

İstanbul Valisi Davut Gül

Çocukların güvenli bir ortamda eğitim almaları için okul polisi uygulamasının devam edeceğini belirten Gül, iki öğün eğitim veren okullarda sabah erken, akşam geç saatte çıkan öğrencilerin karanlıktan etkilenmemesi için sokakların aydınlatılması ve diğer etkenler göz önünde bulundurularak tüm kurumların önlem aldığını, bu işin takipçisi olacaklarını vurguladı.

Çocuklar yeteneklerine göre yönlendirilecek

Milli eğitimim temel politikalarının İstanbul'da uygulanacağını, bunun üzerine 4 farklı projenin de hayata geçirileceğini hatırlatan Gül, "Bütün okullarımızda okul spor kulüplerimiz kurulacak ve burada beden eğitimi öğretmenlerimiz, Gençlik Spor Müdürlükleri ile yetenek taramaları yapılacak. Çocuklarımıza yeteneklerine göre öğrenci lisansı çıkartacağız. Dolayısıyla her öğrencimiz, okul öncesinden, ilkokuldan başlayarak spor ile tanışmış olacak. Diğer bir konu; Çocuklarımızın kitap okuma alışkanlıklarını geliştirmek için kütüphanelerimiz zenginleştirilmiştir. Kitap okuma alışkanlıklarının artması için bu çalışmalarımıza öğretmenlerimizle birlikte devam edeceğiz. Üçüncüsü; Her çocuğumuzun mutlaka bir enstrüman çalmasını istiyoruz. Okullarda uygun olanlarda müzik sınıfı, uygun olmayanlarda enstrüman ihtiyacını inşallah temin edeceğiz. Son olarak da çocuklarımızın, gençlerimizin karar süreçlerine katılmaları, sosyal becerilerinin, okul meclislerini sınıflardan başlayarak il ölçeğine kadar hayata geçireceğiz." dedi.

Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Ömer Faruk Yelkenci

"Öğrencilerin akademik ve mesleki yönden ilgi ve becerilerine göre eğitim görmelerini temin etmek için çalışmalarımızı yoğunlaştırdık"

Milli eğitim bakanlığı olarak öğrencilerin eğitime erişim ve katılımlarının sağlanması, zamanlarının önemli bir kısmını geçirdikleri okul ortamlarının ve öğrenme süreçlerinin iyileştirilmesi hususunu önemsediklerini belirten Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Ömer Faruk Yelkenci, öğrencilerin akademik ve mesleki yönden ilgi ve becerilerine göre eğitim görmelerinin temin edilmesi üzerine çalışmalarını yoğunlaştırdıklarını vurguladı.

"Öncelikli hedef çocuklarımızın milli ve manevi değerlerine göre yetiştirilmesidir"

Öğrencilerin kabiliyet ve hedeflerine göre yetiştirilmesi için ders seçeneklerinin sunulduğunu hatırlatan Yelkenci, " En değerli hazinemiz olan çocuklarımızın beden, zihin, ahlak, ruh ve duygu bakımından dengeli ve sağlıklı bir şekilde milli, manevi, ahlaki, insani değerleri benimsemiş bireyler olarak yetiştirilmesi bakanlığımızın öncelikli hedefidir. Bu bakış açısının bir yansıması olarak öğrencilerin insan, şehir, kültür ve medeniyet arasındaki ilişkiyi kavrayarak yaşadığı şehri yakından tanıması, şehrinin soyut ve somut kültürel mirasını, değerlerini bilmesi ve koruması için okul içi ve okul dışı etkinliklerin planlanıp uygulanmasını istiyoruz. Bu bağlamda geçtiğimiz hafta öğrencilerimizin ortaokul ve liselerde becerileri doğrultusunda ilgi, kabiliyet ve hedeflerine göre eğitim almaları için ders seçenekleri sunulmuştur. İklim değişikliği, çevre bilinci, sürdürülebilir tarım ve gıda güvenliği, düşünme becerisi, Türk toplumunda aile kurumu gibi pek çok alanda vizyon kazandırmayı, benliklerini milli ve manevi değerlerle güçlendirmeyi, şahsiyet gelişimine ve benlik bütünlüğüne katkı sağlamayı hedefleyen ve öğrencileri çok yönlü geliştirmeyi ve hayata hazırlamayı sağlayan ders çeşitliliği imkanının sunulduğu bilgisinin farkında olunması ve öğrencilerimizle de paylaşılması hususunu yönetici ve öğretmenlerimize hatırlatmak istiyorum." diye konuştu.

"Gelenek ve kültürümüzden beslenen oyunların oynanması teşvik edilmeli, okul bak-hçeleri iyileştirilmeli"

Yelkenci, "Başta temel eğitim kademesinde okullarda oyun alanları tanzim edilmesi, öğrencilerin beden ve ruh sağlığı açısından sosyal gelişimlerini destekleyecek, özellikle okul bahçelerinde gelenek ve kültürümüzden beslenen oyunların oynanmasını, teşvik edilmesini önemsiyoruz. Obezite ve dijital bağımlılığa karşı tedbir mahiyetinde öğrencilerin doğal ortamlarda arkadaşlarıyla uyum içerisinde oynayarak sosyal yönlerinin gelişmesi ve okul içerisindeki vakitlerini daha iyi değerlendirebilmelerine imkân sağlamak amacıyla okul bahçelerinde ve eklentilerinde iyileştirme yapılmasını yönetici ve öğretmenlerimizden istiyoruz." şeklinde konuştu. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir