• DOLAR 32.698
  • EURO 35.417
  • ALTIN 2500.63
  • ...
Almanya Dışişleri Bakanı'ndan Kiev'i ziyaret!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

New York'taki Birleşmiş Milletler Genel Kurulu öncesi ülkesinin Ukrayna'ya desteğini göstermek amacıyla savaşın başlamasından bu yana 4'üncü defa Kiev'e giden Baerbock'un ziyareti, güvenlik nedeniyle gizli tutuldu.

Baerbock, yaptığı açıklamada, Rusya'nın tüm Ukrayna'ya savaş açmasının üzerinden 565 gün geçtiğini belirterek, "Her gün yeni bir dehşet, her gün yeni bir acı ve ölüm. Bu, Ukrayna halkının günbegün yaşadığı acımasız gerçekliktir." ifadesini kullandı.

Ukrayna'nın büyük bir cesaret ve kararlılıkla Avrupa'nın özgürlüğünü savunduğunu vurgulayan Baerbock, "Ukrayna, kendini bizim önümüze koyarken, bize de güvenebilir. Avrupa Birliği'nin (AB) genişlemesinin savaşın gerekli bir jeopolitik sonucu olduğuna ve bu konuda Ukrayna'ya verdiğimiz kararlı desteğe güvenebilir. Ukrayna, 'aday ülke' statüsüne sahip, şimdi AB katılım müzakerelerinin başlatılması kararını hazırlıyoruz." diye konuştu.

Almanya'nın Ukrayna'yı ekonomik, askeri ve insani olarak desteklemekten vazgeçmeyeceğinin altını çizen Baerbock, bunu yaparken geleceğe de baktıklarını çünkü Ukrayna'da barıştan başka bir şey istemediklerini dile getirdi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir