• DOLAR 32.325
  • EURO 34.669
  • ALTIN 2408.902
  • ...
Okula dönüş hareketliliği başladı!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İstanbul’da yaşayıp yaz tatilini farklı illerde geçirenler ya da başka şehirlerde okuyanlar için de gidiş dönüş yolculuğu başladı. Öğrencilerin okula dönüş yolculuğu da 15 Temmuz Demokrasi Otogarı’nda hareketliliğe neden oldu.

"3 ayda taşıdığımızı 10 günde taşıyoruz"

Bir seyahat firmasında çalışan İsmet Bayri, “Okul öncesi dönüşlerde hareketlilik var. Muş, Tatvan, Bitlis üzerinden geliyoruz. Bir de Ağrı güzergahımız var, ikisinde de yoğunluk var. Rezervasyonlar 10 gün öncesinden başlıyor. 10 gündür çok yoğun. Gidişlerde fiyatlar biraz daha düşük çünkü gidişte yolcu yok, tek yönlü` dedi.

Seyahat firması işletmecisi Alaattin Sendek, "Üniversiteler de açılacak, haliyle yoğunluk var. 3 ayda taşıdığımızı 1 hafta 10 gün içerisinde sıkıştırarak getiriyoruz. En çok gelen öğrenci ve aileler, tatilden dönenler. Yaza göre fiyatlarda bir şey uygulayamıyoruz çünkü Ulaştırma Bakanlığı’ndan aldığımız bir fiyat var" diye konuştu.

Bir seyahat firmasında şoför olan Erol Özdemir de, "İstanbul’a dönüşler çok yoğun. Bütün araçlar dolu. Bu durum herhalde ay sonuna kadar sürer gibi geliyor. Genelde öğrenciler var. Yetişmediğimiz yerde ek araçlar konuluyor" dedi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir