• DOLAR 32.205
  • EURO 35.116
  • ALTIN 2500.695
  • ...
Afganistan'ın Pakistan Elçisi: Torkham Sınır Kapısı'nın kapalı olması iki ülkeye de zarar veriyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İslamabad'daki Afganistan İslam Emirliği Elçisi Mevlevi Ahmed Şekib, Torkham Kapısı'nın kapalı kalmasının her iki ülkeye zarar verdiğini söyledi.

Afganistan'ın İslamabad Elçisi Şekib, Torkham Sınır Kapısı'nın kapatılmasının hem Afganistan hem de Pakistan için zararlı olduğunu belirterek, Pakistan hükümetini mümkün olan en kısa sürede kapıyı yeniden açmaya çağırdı.

İslamabad Elçisi Şekib, Pakistan'ın Afganistan Özel Temsilcisi Asıf Durrani ile yaptığı görüşmede, mevkidaşına Torkham Sınır Kapısı'nın kapanması nedeniyle mahsur kalan yolcuların, hastaların ve tüccarların karşılaştığı zorlukları ayrıntılarıyla anlattı.

Torkham sınırının kapatılmasının yol açtığı zorlukları kabul eden Durrani, her iki taraftaki insanların da kapının kapatılması nedeniyle acı çektiğini, ilgili yetkililerden kapının derhal açılmasını talep edeceğini belirtti.

Ne olmuştu?

Sık sık çatışmalara sahne olan Afganistan'ın Nangarhar vilayeti ile Pakistan'ın Hayber Pahtunhva eyaletleri arasındaki sınır kapısı olan Torkham, 6 Eylül Çarşamba günü askerler arasında yaşanan çatışma nedeniyle kapatılmıştı.

İki ülke arasındaki en önemli ticari sınır kapısı olan Torkham'ın, Afganistan İslam Emirliği tarafında inşa edilen karakol çalışmaları sırasında, sınır güvenlik görevlileri arasında başlayan gerginliğin ardından çatışma çıkmıştı.

Çatışma sonrası Pakistan tarafı sınır kapısını kapattıklarını duyururken İslam Emirliği yetkilileri ise diyalog ile sorunların çözülmesi çağrısında bulunmuştu. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir