• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Meteoroloji'den 13 il için kuvvetli yağış uyarısı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Yapılan son değerlendirmelere göre, ülkenin kuzey, iç ve batı kesimlerinin parçalı ve yer yer çok bulutlu, İç Ege, Batı Akdeniz'in iç kesimleri, Orta ve Doğu Akdeniz Doğu Karadeniz kıyıları, Doğu Anadolu'nun Kuzeydoğusu ve Eskişehir ve Bolu çevreleri ile Ankara'nın batı ilçelerinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

Yağışların Rize çevreleri, Artvin’in kuzeyinde, Afyonkarahisar, Uşak, Denizli, Adana, Osmaniye, Mersin’in kuzeyi, Kahramanmaraş’ın Andırın ilçesi ile Hatay’ın kuzeyinde, Ağrı çevreleri, Van'ın kuzey kesimleri ve Iğdır'ın güney kesimlerinde yerel olarak kuvvetli yer yer çok kuvvetli ve şiddetli olması bekleniyor.

Doğu Akdeniz ve Ege Bölgesi'ndeki 11 il ile Artvin ve Rize çevrelerinde beklenen kuvvetli yağış nedeniyle "turuncu" ve "sarı" kodlu uyarı yapıldı.

Sarı kodla uyarılan iller şöyle; Adana, Afyonkarahisar, Aydın, Burdur, Denizli, Hatay, Isparta, Mersin, Kahramanmaraş, Muğla ve Osmaniye.

Artvin ve Rize için ise turuncu kodlu uyarı yapıldı.

Yetkililer, kuvvetli yağış beklenen illerde ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve ani kuvvetli rüzgar, kısa süreli fırtına ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olunması gerektiğini dikkat çekti. (İLKHA) 



Bu haberler de ilginizi çekebilir