• DOLAR 32.501
  • EURO 34.923
  • ALTIN 2422.894
  • ...
Van'da kırtasiye sezonu hazırlıkları tamam!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN - 2013-2014 eğitim öğretim yılına 16 Eylül günü başlayacak. Bu kapsamda Kırtasiye sezonu hazırlıklarını tamamladıklarını söyleyen kırtasiye esnafı, öğrenci velilerine alışverişi son günlere bırakmamaları tavsiyesinde bulundu.

 

Kırtasiye hazırlıkları tamam!

Kırtasiye sezonu ile ilgili hazırlıklarını tamamladıklarını söyleyen Vanlı Kırtasiyecilerden Rıfat Sekvan, geçmiş yıllara göre bu yıl fiyatların daha uygun olduğunu belirterek, "Çantalar bu yıl daha uygundur. Kilo işi defter satıyoruz. Kırtasiye malzemelerimizin büyük çoğunluğunu getirdik. İşlerimiz yavaş yavaş başlıyor. Genelde ilköğretim seviyesine hitap ediyoruz. Ama üniversite öğrencilerinin de kullandığı kimi malzemeleri bulunduruyoruz." dedi.

 

Sezondan umutlu olduklarını ifade eden Sekvan, bu sene iyi bir yoğunluk beklediklerini ifade etti.

 

"Henüz ciddi bir alışveriş yok"

Hazırlıklarını tam olarak tamamlayamadıklarını belirten Vedat Yektaş, 2013-2014 Eğitim-Öğretim dönemi yaklaşıyor, bizlerde gerekli hazırlıklarımızı yapıyoruz. Okul çantalarımızı, defter çeşitlerimizi ve A4 kâğıtlarımızı aldık. Ancak hazırlıklarımız hala tamamlanmadı. Kimi eksikliklerimiz var. Fiyatlar hemen hemen geçen sene ile aynı çok fazla bir değişiklik yok. Müşterilerimiz de gelip fiyatlara bakıyorlar. Henüz ciddi bir alışveriş yok. Velilerimize tavsiyemiz kaliteli malzeme almalarıdır." ifadelerini kullandı.

 

Öte yandan öğrenci velileri de kırtasiyeleri gezerek fiyat araştırması yapıyor.

 

İki öğrencisi olduğunu ve kırtasiye malzemeleri baktığını söyleyen Mikail Şeker, "İki tane öğrencim var. Fiyatlar güzel bayağı uygun. Defter, silgi, kalem, çanta, kalemlik ve soluk gibi şeyler alıyoruz. Tüm öğrencilerimize şimdiden başarılar diliyoruz." şeklinde konuştu.

 

Müşterilerden Ferdi Kartal ise, henüz kırtasiye alışverişi yapmadıklarını sadece fiyat araştırması yaptıklarını belirterek, "Kırtasiye malzemesi bakıyoruz. Bir anne babanın çocuğu için yapabileceği en önemli şeylerden onun sağlığını düşünmesidir. Onun için bu çocuklara alınacak malzemelere dikkat etmemiz gerekir." diye konuştu.

 

Kartal, ayrıca bu malzemelerin alınması kadar temiz kullanılmasının da önemli olduğunu ifade etti.

 

Kırtasiye malzemeleri alırken dikkat ettikleri noktaları da bizimle paylaşan Kartal, şunları söyledi: "Kırtasiye malzemelerini her zaman aldığım yerden almaya özen gösteriyorum kalitesine mutlaka dikkat ediyoruz. Kırtasiye malzemeleri birçok yerde ucuza mal ediliyor. Ancak kalitesi çok düşüktür. Benim bir öğrencim var. O da kreş öğrencisidir bir şeyler bakıyoruz. Fiyatlar uygun birkaç kezdir buraya geliyorum fiyatlar oldukça uygun." (Murat Dalgın- İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir