• DOLAR 32.367
  • EURO 34.974
  • ALTIN 2325.305
  • ...
Mısır'daki darbe uluslararası hukuka taşınıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
İSTANBUL - Amerika, İspanya, Fransa, İsviçre, Mısır, Libya ve Tunus gibi ülkelerden gelecek olan 50'nin üzerinde hukukçu ve aktivist Mısır'da yaşanan darbeyi, hak ihlalleri ışığında uluslararası hukuka taşıyacaklar.


İstanbul'da Cumartesi ve Pazar günü toplantılar düzenleyecek olan hukukçu ve aktivistler, Mısır darbesine karşı izlenecek uluslar arası hukuk için yol haritası belirleyecekler.


Toplantıya katılacak bazı hukukçu ve aktivistler
Prof. Dr. Norman Fınkelsteın: Siyaset bilimcisi ve yazar. Uzun yıllar siyaset teorisi ve İsrail-Filistin çatışması üzerinde çalıştı.

Mıreılle Fanon-Mendes: Frantz Fanon Vakfın kurucusu. İnsan hakları ve insancıl hukuk, hem de ırkçılık ve ayrımcılık ile ilgili çeşitli makaleler yazdı. 2009 yılında Adalet, Eşitlik ve Barış için Konsey tarafından İnsan Hakları Ödülü aldı.

Hadı Shalluf: Uluslararası Avukat, Uluslararası Ceza Mahkemesi Üyesi (Darfur-Sudan durumu hakkında sorumlu), Hukukçular ve Avukatlar Avrupa-Arap Birliği Başkanı

İbrahim Munir: Müslüman Kardeşlerin Uluslararası Organizasyon Genel sekreteri ve Avrupa'da resmi sözcüsü ve temsilcisi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir