• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Borrell resmi temaslarda bulunmak üzere Gürcistan'a gitti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

AB'nın Tiflis ofisine gelen Borrell, burada yaptığı açıklamada, Gürcistan'da ilk kez resmi temaslarda bulunduğunu ve yarın önemli görüşmeler yapacağını belirtti.

Gürcistan'ın AB ile entegrasyonu sürecinin devam ettiğini kaydeden Borrell, birkaç hafta sonra Gürcistan'a "aday ülke" statüsü verilmesi konusunda ilgili değerlendirmelerin yapılacağını bildirdi.

Gürcistan'ın AB ile entegrasyonu sürecini desteklediklerini vurgulayan Borell, "Avrupa Birliği'nin kapısı Gürcistan'a açıktır ve Avrupa Birliği, Gürcistan'ı AB üyeliği yolunda desteklemeye kararlıdır. Kapılarımız açık ve bu yolda size destek olmak istiyoruz." dedi.

Gürcistan'a "aday ülke" statüsü verilmesi için Tiflis hükümetinin, AB'nin kendilerine ilettiği 12 maddelik kriterleri karşılaması gerektiğini söyleyen Borrell, bu yönde önemli çalışmaların yapılması gerektiğini dile getirdi.

Gürcistan'a önemli maddi destek sağlamaya devam ettiklerini aktaran Borrell, Gürcü liderler ile görüşmelerinde Rusya'nın Ukrayna'da başlattığı savaşın bölgeye olumsuz etkisini de ele alacaklarıı kaydetti. (İLKHA)

 



Bu haberler de ilginizi çekebilir