• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Mardin’de Diyabetli Çocuklar Kampı gerçekleştirildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Nusaybin DSİ Baraj Piknik Tesislerinde düzenlenen 2'nci Mardin Diyabetli Çocuklar Kampına, Mardin merkezinden, ilçelerinden ve bölge illerinden çok sayıda diyabetli çocuk katıldı.

Mardin Artuklu Üniversitesi Tıp Fakültesi tarafından Mardin Sağlık Müdürlüğü, Diyabetli Çocuklar Vakfı, Nusaybin Kaymakamlığı ve Nusaybin Belediyesi işbirliğinde düzenlenen kamp 3 gün devam etti.

Mardin’de ilk defa göreve başlayan asistan doktorların ve Mardin’in ilk tıp öğrencilerinin de çocuklara eşlik ettiği kampta, eğitici eğlendirici faaliyetlerin yanı sıra diyabetli çocukların hayatını kolaylaştıran sağlık etkinlikleri de gerçekleştirildi.

İkinci Mardin Diyabetli Çocuklar Kampına, tıp fakültesi hocaları, üniversite diyetisyenlik ve hemşirelik bölümü öğrencileri, doktor, hemşire, diyetisyen, psikolog ve sosyal hizmet uzmanları da katılarak diyabetli çocuklarla yakından ilgilendiler.

Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Özcoşar, Nusaybin Kaymakamı/Belediye Başkan Vekili Ercan Kayabaşı, Mardin İl Sağlık Müdürü Saffet Yavuz ve Nusaybin Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı/İş İnsanı Ömer Özel ve Mardin Artuklu Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Salim Bilici de kampın ikinci günü düzenlenen akşam etkinliğine katılarak çocukların mutluluğunu paylaştılar.

Mardin Artuklu Üniversitesi Tıp Fakültesi tarafından Nusaybin Kaymakamlığı ve Nusaybin Belediyesi ev sahipliğinde bu yıl ikincisi düzenlenen Diyabetli Çocuklar Kampı'na 120 diyabetli çocuğun katıldığını söyleyen Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Özcoşar, geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yıl da kampa katkılarından ve katılımından dolayı Nusaybin Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Ercan Kayabaşı’na teşekkür etti.

Türkiye’de örnek bir çalışma olan 'Mardin Diyabetli Çocuklar Kampı' etkinliğini düzenleyen Tıp Fakültesi'ni de kutlayan Özcoşar, kuruluşunun ikinci yılında asistan Doktor yetiştirmeye başlayan ve ilk Tıp öğrencilerini alan Tıp Fakültesi’nin sağlık hizmetleri ve sosyal sorumluluk çalışmalarıyla da adından söz ettiren Tıp Fakültesi Yönetimi ve Hocalarına özellikle teşekkür etti. (İLKHA)







Bu haberler de ilginizi çekebilir