• DOLAR 32.443
  • EURO 34.744
  • ALTIN 2442.068
  • ...
Şandır: "Müdahale sorunu çözmez, derinleştirir"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MERSİN- 30 Ağustos kutlamaları için Mersin'de bulunan MHP grup başkanvekili Mehmet Şandır, Cumhuriyet Alanı'nda gerçekleştirilen kutlama törenine katıldı.

 

Törenin ardından gazetecilerin Suriye ile ilgili sorularını yanıtlayan Şandır, Suriye'nin çok kötü bir noktaya geldiğini kaydetti. Şu anda Müslümanların kanının aktığını ileri süren Şandır, "Suriye'yi bu noktaya getiren küresel güçlerdir. Oradaki ölümlerin, katliamların sorumlusu küresel güçlerdir." dedi.

 

"Biz Türkiye Cumhuriyeti olarak Suriye'de yaşananlara bigâne kalamayız, kalmadık." ifadesinde bulunan Şandır, "Şu anda Türkiye'nin taşıyabileceği yükün üstünde bir yükle muhatabız. 500 bine yakın insan, Suriyeli kardeşimiz ülkemize sığınmış durumdalar. Dolayısıyla bu savaşın bir an önce durdurulması gerekir. Akan kanın bir an önce durdurulması için başta Birleşmiş Milletler olmak üzere, tüm medeni dünyaya, tüm insanlığa büyük görevler düşmektedir. Türkiye Cumhuriyeti Hükümetinin bu konuda insani görevini bir hakkın yerine getiriyor. Ancak ülkemizi sıkıntıya sokacak tek başına eyleme geçmesi, bir müdahale de bulunması, bir takım taahhütlerin altına girmesi doğru olmaz. Bunu kabullenemeyiz. MHP olarak Suriye'de yaşanan hadiseler ve bu hadiselerin müsebbiplerini şiddetle kınıyoruz. Ancak ülkemizin ve milletimizin çıkarlarını korumak için hükümete büyük sorumluluklar düştüğünü, dikkatli olması gerektiğini ve bugüne kadar uyguladığı politikalarla sonuç alamadığını artık idrak etmesi gerektiğini, politikalarını da yeniden gözden geçirmesi gerektiğini de ısrarla ifade ediyoruz ." diye konuştu.

 

"Akan kan durmalıdır"

Bugüne kadar Ortadoğu bölgesindeki her olaya bu bölge dışından yapılan müdahalenin sorunu büyüttüğüne dikkat çeken Şandır, "Müdahalenin sorunu çözmeyeceğini, daha çok derinleştireceğini düşünüyoruz. Ama akan bu kan durmalıdır. Bütün dünya bu olaya karşı ortak tavrın içerisinde durarak ortak mesajlar vererek Suriye'de çarpışan tarafları caydırmasını ve bu akan kanı durdurmasını daha doğru buluyoruz. Diplomasinin daha tüm imkânları bitmiş değildir. Ama küresel dünyayı, Birleşmiş Milletleri göreve davet ediyoruz. Türkiye tek başına bu konuda kendini öne atarak, ülkemizin ve milletimizin çıkarlarını tehlikeye düşürecek bir eylemin, bir politikanın içerisinde olmaması gerektiği kanaatindeyiz." şeklinde konuştu. (Osman Öksüz-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir