• DOLAR 32.456
  • EURO 34.807
  • ALTIN 2445.154
  • ...
`Felçli Çocuğumla Sivas`a Nasıl ..
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

M.Salih Keskin / Diyarbakır 

BU BİR KEYFİ MUAMELE VE ZULÜMDÜR
Diyarbakır D Tipi Kapalı Cezaevi’nden Sivas gibi uzak cezaevlerine sevkleri çıkan Hizbullah hükümlülerinin aileleriyle görüştük. “Bu bir keyfi muamele ve zulümdür” diyen aileler, Adalet Bakanlığına seslenerek, sevklerin durdurulmasını istediler. Diyarbakır D Tipi Kapalı Cezaevi’nde yatan ve Hizbullah davasından hüküm giyen 17 kişinin, ailelerinin yaşadığı yerlerden yüzlerce kilometre uzak cezaevlerine sevklerinin çıkması “Mahkûm yakınlarına ceza” olarak yorumlandı. Sevkleri çıkan mahkûmların aileleri Doğruhaber’e yaşadıkları sıkıntıları anlattılar.


FELÇLİ ÇOCUĞUMLA NASIL SİVAS’A GİDECEĞİM
Hizbullah davasından hükümlü olan ve Sivas’a sevki çıkan Fikri Boylu’nun eşi Şüheda Boylu, bir çocuğunun felçli olduğunu ve babasına çok düşkün olduğunu ifade ederek, “Eğer eşimi Sivas’a sürgün olarak gönderirseniz, bu çocuğumun vebali boynunuzadır” dedi. 1995 yılından beri eşinin cezaevinde tutulduğunu söyleyen Şüheda Boylu, bir çocuğunun felçli olduğunu ifade ederek, “Benim çocuğum yüzde 99 engellidir ve babasına çok düşkündür. Eğer yarın babasını görmek istese ben nasıl onu Sivas’a kadar götüreceğim. Allah’tan hiç mi korkmuyorsunuz?” diye konuştu.


KİMİ MEMNUN ETMEK İÇİN BU SEVKLER YAPILIYOR?
Hizbullah hükümlülerinin başka cezaevlerine sevklerinin çıkmasının ardında Kck operasyonundan tutuklu olanların olduğunu belirten Boylu sözlerini şöyle sürdürdü: “Cezaevine eşimin görüşüne gittim ve bu sevk zulmüne anlam veremediğim için eşime sordum. Eşim, Kck operasyonunda tutuklanan Bdp’li belediye başkanlarının cezaevi, müdürüne ve yönetimindeki bazı şahıslara maddi olarak yardımlarda bulunduklarını söyledi. Cezaevi yönetiminden bu yardımlar karşılığında Hizbullah hükümlülerinin uzak illerdeki cezaevlerine Pkk’lı hükümlülerin de ailelerin yaşadığı yerlere sevk edilmelerini istemişler. Bu doğrultuda birçok Pkk’lının, çevredeki yakın yerlere sevkleri çıkmış. Hizbullah hükümlülerinin de uzak illere.” Boylu, son olarak Adalet Bakanlığı’na, “Bu sevkleri durdurun” çağrısında bulundu.


Hizbullah davasından hükümlü olanların başka cezaevlerine sürgün edilmesi haberi ile beraber, Kck’lı tutukluların cezaevine getirilmelerinden sonra cezaevi yollarının asfaltlandığı, cezaevine klimaların takıldığı ve daha başka boya ve benzeri iyileştirmelere gidildiği iddiaları ortaya atıldı. Hizbullah hükümlüleri sürgünlerinin, Kck/pkk hükümlü ve tutuklularının yer sıkıntısını gidermek amacıyla gerçekleştirildiği de gelen iddialar arasında.

Doğruhaber

Bu haberler de ilginizi çekebilir