• DOLAR 32.387
  • EURO 34.599
  • ALTIN 2386.626
  • ...
Nusaybin’de ‘Hayat Namazla Güzeldir’ etkinliği düzenledi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İlçede 7-10 yaş arası çocuklara yönelik namaz bilincinin oluşması amacıyla 15 günlük namaz eğitimi verildi. Eğitim sayesinde onlarca çocuk namaz kılmayı öğrendi.

Namaz eğitimlerini başarıyla tamamlayan çocuklar için final programı yapıldı. Program öncesi ellerinde pankartlar taşıyarak Molla Musa camisinden yürüyüş yapan çocuklar, ‘Hayat Namazla Güzeldir’ sloganları attı. Yürüyüş, etikliğin yapıldığı Zeynel Abidin Camisinde son buldu.

Zeynel Abidin Camisi bahçesinde Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan program hakkında bilgi veren Musa Er, "Bu program bir dönüm noktası olacak inşallah çünkü artık biz namaz kılmayı öğrendik ve inşallah artık hiçbir namazımızı kaçırmayacağız." dedi.

Er, “Sevgili çocuklar ne mutlu size ki bugün siz burada cami öğrencileri olarak bulunuyorsunuz. Siz bugün eşhedu enlailahe illâllah ve eşhedu enne Muhammed’den Resulullah diyerek Allah’tan başka hiçbir ilah olmadığına ve Muhammed Aleyhisselam’ın onun resulü olduğuna şahitlik ediyorsunuz. Ve bizler de şahitlik ediyoruz ki siz Kur’an'ın nesli Muhammedin ümmetisiniz. Bugün yaklaşık 2 haftadır devam eden hayat namazla güzeldir etkinliğimizin final programında bulunuyoruz. Bundan sonra bizim için artık bu final programı bir dönüm noktası olacak inşallah çünkü artık biz namaz kılmayı öğrendik ve inşallah artık hiçbir namazımızı kaçırmayacağız. Bundan sonra okullar açılacak ama Kur’an okumaya ve namaz kılmaya kesinlikle ara vermeyeceğiz hatta daha fazla Kur’an okuyacağız ve artık namazlarımıza daha çok dikkat edeceğiz inşallah.” şeklinde konuştu.

Namaz kılmanın önemine dikkat çeken Er, “Peki biz neden namaz kılıyoruz namaz kılmamızın sebebi ne ? Tabiki bizi yaratan Allah’a teşekkür etmek şükür etmek için namaz kılıyoruz nasıl ki bize bir iyilik yapan arkadaşımıza teşekkür ediyor ve ona memnuniyetimizi dile getiriyorsak aynı şekilde Allah’a da bize verdiği nimetlerden dolayı teşekkür edip şükranlarımızı sunacağız Peygamber efendimiz diyor ki 'kıyamet günü benim ümmetimin elleri ve yüzleri asbest aldıkları bütün azaları bembeyaz bir şekilde parlayacaktır”. ifadelerini aktardı.

Velilere teşekkür eden Er, “Ayriyeten buradan velilerinizi de tebrik ediyoruz. Sizi başıboş bir şekilde sokağa salmak yerine sizi Kur’an kurslarına ve camilere göndererek sizin bu güzel programa katılıp namaz kılmayı Kur’an okumayı öğrenmenize vesile oluyorlar. Allah kendilerinden razı olsun.” dedi.

Yapılan konuşma sonrası Namaz etkinliği programı erkek ve kız çocuklar ilahiler söyleyip hadis-i şerif ve şiir okumalarıyla devam etti

Programa katılan öğrenciler hocaları tarafından belgeleri verildikten sonra program, çocukların iki rekat nafile namazı kılmasıyla son buldu. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir