• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.98
  • ...
Ayakta yolcu sayısı oturanlardan daha çok!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
ŞANLIURFA - Akçakale-Şanlıurfa hattında çalışan yolcu minibüsleri, adeta ölüme davetiye çıkartıyor. Halk ise yolcu kapasitesinin iki katı yolcu bindiren şoförlerin denetlenerek cezai işlem uygulanmasını istiyor.


Şanlıurfa'da esnaflık yaptığını ve her gün sabah-akşam minibüslerle yolculuk yapma zorunda kaldığını ifade eden İsmail Aslan şunları söyledi; "Akçakale'den Şanlıurfa'ya her gün işyerime gitmek için yolcu minibüslerine biniyorum. Ancak gelin görün ki gittiğimde bir daha Akçakale'ye dönememe korkusu yaşıyorum. Minibüsteki koltuk sayısı 15 ise en az 25 kişiyi bindiriyorlar. Özellikle Suriyeliler bindirildiğinde ayakta kalmak zorunda kalıyorlar."


İbrahim Kanat adlı bir memur ise "Yazın bu sıcağında koltuk sayısından fazla yolcu almakla birlikte minibüs şoförleri klimaları çalıştırmıyor. Ayakta yolcu sayısı oturanlardan çok… Minibüs şoförlerine söylendiğimiz halde dinlemiyorlar. Özellikle de Suriyelilerin bu konuda mağdur edildiklerini görüyoruz. Çünkü çoğu zaman ayakta yolculuk yapıyorlar. Bunun yanın da trafik hiç denetlemiyor. Buradan Şoförler Derneğine de, trafik ekiplerine de sesleniyoruz; Akçakale yolcu minibüsleri denetlensin" dedi. (İbrahim Yılmaz -İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir