• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Bakan Tekin'den imam hatip okullarıyla ilgili açıklama
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bakan Tekin, Uşak Üniversitesi Recep Tayyip Erdoğan Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilen, 20'nci İmam Hatipliler Kurultayı'na katıldı.

Kurultayda konuşan Bakan Tekin, sivil toplum örgütlerinin ve toplumun her kesiminin eğitime sahip çıkması gerektiğini söyledi.

Toplumun her kesiminin kendi üstüne düşen sorumlulukları yerine getirmesi gerektiğini belirten Bakan Tekin, "Çünkü taşımaya çalıştığımız yük, tek başımıza ya da tek bir kurumla çekilecek bir yük değil, bu yükü taşırken yanımıza yoldaşlar, paydaşlar edinmek istiyoruz. Bu anlamda toplumun bütün kesimlerine çağrıda, davette bulunuyoruz. 'Gelin bu yükü beraber taşıyalım' diyorum. Milli Eğitim Bakanlığı olarak, müsteşarlığım döneminde de şimdi de vatandaşların demokratik taleplerini karşılamak için imam hatipler açıyoruz. Ne kadar demokratik talep varsa o kadar açıyoruz. Farkında olmadan bu konuları konuşan 'Memleketin her tarafına imam hatip okulu açtınız' diyen insanlara 'Kaç tane imam hatip lisesi var?', 'Ortaöğretimin yüzde ne kadarı imam hatibe gidiyor?' diye sorduğumuzda büyük kısmın bu konuda cahil olduğunu görüyoruz. Bazıları sosyal medya doneleriyle hareket ediyor. Şu anda Türkiye'deki imam hatiplerin oranında da 3 aşağı 5 yukarı 28 Şubat sürecindeki müdahaleyle beraber önü kesilinceye kadar, yani o tarihe kadarki rakamlara ulaşmış durumdayız. İnşallah sayısal olarak ulaştığımız bu noktayı nitelik ve içerik olarak da geliştirmiş oluruz" dedi.

İmam hatip okullarını bütün dünyaya evrensel, alternatif bir model olarak sunma, bütün insanlığın hizmetine sunma vaktinin geldiğine dikkat çeken Bakan Tekin, "Anne-babalar, çocuklarını hem çağın ilimlerini hem de dini değerleri bir arada öğrenmeleri ve eğitimini sürdürürken de ibadetlerini yerine getirmeleri için imam hatip liselerine gönderiyor. İmam hatip okulları, 70 yıldır Türk halkı, dünyadaki mazlum ve mağdur milletler için bir fikir ve umut birliği vadediyor. Artık bunu salt bir vaat olmanın ötesine taşımamızın vakti geldi. Tefekkür yuvaları, ilim mektepleri niteliğindeki bu okullarımızı, bütün dünyaya evrensel alternatif bir model olarak sunma, bütün insanlığın hizmetine sunma vaktimiz geldi. İmam hatip okullarımız, zengin geçmişi, köklü gelenekleri, güçlü vizyonu ve en önemlisi sizler gibi yetişmiş ve inançlı kadrolarıyla bu hedefi rahatlıkla gerçekleştirebilecek bir potansiyele sahiptir. " ifadelerini kullandı. (İLKHA) 



Bu haberler de ilginizi çekebilir