• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Yeşilli'den Esed ve Sisi'ye lanet
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MARDİN - Yeşilli'de duyarlı vatandaşların koordinesinde yüzlerce kişi Merkez Camisinde toplanarak Mısır ve Suriye'de yapılan katliamları protesto etti. Yatsı namazı sonrasında sinevizyon eşliğinde düzenlenen program Yeşilli Müftüsü Selahattin Yılmaz tarafından kılınan gıyabi cenaze namazı ile başladı. Gıyabi Cenaze Namazı sonrasında hayatını kaybedenler için Kuran-ı Kerim okundu.

 

Programda Mardin STK Platformu Sözcüsü ve Memur-Sen Mardin İl Başkanı Mustafa Aydın, Yeşilli Belediye Başkanı Enver Sağlam ve Yeşilli Müftüsü Selahattin Yılmaz birer konuşma yaparken, Ensar Vakfı Mardin Şube Başkanı Zeynel Tepe de program sonunda bir dua yaptı.

 

Çağdaş Musa'lara selam olsun

Mardin STK Platformu Sözcüsü ve Memur-Sen Mardin İl Başkanı Mustafa Aydın konuşmasında silahlı mücadeleyi reddeden Mısır'daki İhvan hareketinin, Mısır halkının oylarıyla işbaşına geldiğine dikkati çekerek, "Mısır'daki katliam, başta BM Güvenlik Konseyi ve Avrupa Birliği olmak üzere uluslararası kuruluşların değerler açısından iflas ettiğini bir kez daha ortaya koymuştur. Silahsız, sivil ve barışçıl gösterilerin üzerine kurşun yağdırmak tam bir insanlık suçudur. Mısır'da darbeye ve zorbalığa direnenler sadece Mısır'ın siyasi tarihi açısından değil, tüm insanlık için daha şimdiden destan yazmışlardır. Musa'nın Firavuna karşı ölümsüz mücadelesini günümüzde ortaya koyan çağdaş Musa'lara selam olsun diyor ve bu kutlu mücadelelerini saygı ve takdirle karşılıyoruz. Sivil, silahsız ve barışçıl mücadeleyi sürdüren Mısır halkına karşı çağdaş Firavunluğa soyunan General Sisi'nin bu katliamlarına sessiz kalan, ikircikli tavır sergileyen ve hatta destekleyen tüm kişi, ülke ve güçleri lanetliyoruz. Suriye'de gece evinde uyuyan binlerce bebek, çocuk, yaşlı ve kadın Esed taraftarları tarafından atılan kimyasal silahla öldürüldü. Biz bu katliamı yapan Esed yönetimini lanetliyoruz." dedi.

 

Aydın, Mısır ve Suriye'de yaşanan olayları vicdan sahibi herkesin lanetlediğini belirterek, "Mısır ve Suriye'de bir insanlık dramı yaşanmakta, binlerce masum insan katledilmektedir. Vicdanı olan herkesin, tüm insanlığın bu vahşete 'dur' demesi gerekir." diye konuştu.

 

Başkan da eyleme destek verdi

Eyleme destek vererek programda bir konuşma yapan Yeşilli Belediye Başkanı Enver Sağlam da Mısır'da ve Suriye'de diktatörlere darbecilere direnen Müslümanları selamlayarak Suriye ve Mısır'da yaşananların insanlık dramı olduğunu söyledi. Sağlam, "Yapılan zulümler, akıtılan gözyaşı ve kan, katledilen mazlum insanlar, gasp edilen milli irade ve haklar, darbelerle iptal edilen seçimler, yağmalanan kaynaklar sizleri tarih önünde kapkara bir leke ile mahkûm edecektir. Bu lekeyi alınlarınızdan asla silemeyeceksiniz." ifadelerini kullandı.

 

Eylemle safımızı belirledik

Müftü Selahattin Yılmaz da konuşmasına ateşe atılan Hz. İbrahim'i serinletmek için ağzı ile su taşıyan karıncayı örnek vererek, toplanmalarının Mısır ve Suriye'de katliama uğrayan insanlar için bir şey kazandıramasa da en azından gösterdikleri tepki ile saflarını belirlediklerini anlattı.

 

Yeşilli halkına bu duyarlı davranışlarından dolayı teşekkür eden Müftü Yılmaz, "Bizler, mazlum Suriye ve Mısır halkının yanında olmamızın, insanlığımızın ve inancımızın bir gereği olduğuna inanıyoruz. Yeşilli Müslümanlar olarak Esed yönetimini, Mısır cuntasını ve ona sessiz kalan tüm odakları nefretle kınıyoruz. Bu zulüm ve katliamlar basit siyasi hesaplara feda edilemeyecek kadar acı ve can yakıcıdır. Bunların hesabı mutlaka sorulmalıdır. Temenni ediyoruz ki kardeşlerimizin şehadetleri cuntacıları, zalimleri ve onların işbirlikçilerini perişan edecek. Allah'ın izni ile akıtılan bu Müslüman kanları, kafirleri ve zalimleri boğacaktır. Mısır ve Suriye'yi özgür kılacaktır. Sonuna kadar Mısır ve Suriye halkının yanındayız" diye konuştu.

 

Mısır ve Suriye'de hayatını kaybedenler için Zeynel Tepe Hoca tarafından yapılan duanın ardından bazı vatandaşlar Rabia işareti yaparak tekbirlerle eyleme destek verdi. (Mehmet Aslan - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir