• DOLAR 32.366
  • EURO 35.053
  • ALTIN 2325.172
  • ...
"Tarihi eserler Anadolu'daki varlığımızın göstergesi"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

KONYA-Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir, restorasyon çalışmaları hızla devam eden Bedesten'de esnafla bir araya geldi. Büyükşehir Belediyesi tarafından restore edilen Yılanlı Medrese'de düzenlenen programda ecdadın bıraktığı mirasa sahip çıkmanın önemine dikkat çeken Akyürek, şu ana kadar Konya'da 910 tarihi yapının restorasyonunu tamamladıklarını ifade etti.

 

Bedesten'de ise 66 adanın 35 tanesinin, 55 bin metrekarelik çatı yenileme işinin 40 bin metrekaresinin tamamlandığını, 2 bin 687 dükkândan 1. 650 tanesine girildiğini vurgulayan Başkan Akyürek, şu ana kadar yapılan ihale tutarının yaklaşık 52 milyon lira olduğunu ifade etti.

 

Restorasyon çalışmalarını esnaftan ve bölgede bulunan insanlardan herhangi bir bedel almadan tamamını belediye olarak gerçekleştirdiklerini hatırlatan Akyürek, "Bugünün Bedesten'inin Konya'mıza ürettiği katma değer, 100-125 milyon dolar seviyesinde. Bu proje tamamlandığında en az 500 milyon dolarlık bir katma değer üretilecek. Tüm dünyada tarihi çarşıların yenilenmesiyle ortaya çıkan alışveriş merkezleri yeni cazibe merkezleri. Buralarda zamanın şartlarına göre ticareti geliştirmek, yenilemek, gerekirse değiştirmek gerekiyor" dedi.

 

Anadolu'daki varlığımızın göstergesi Belediye olarak ecdadın bıraktığı mirasa hizmet ettiklerini vurgulayan Akyürek, şöyle devam etti:

 

"Medeniyetimizin tapu kayıtlarına, adeta kilometre taşlarına hizmet ediyoruz. Selçuklu'nun 250 yıl başkentliğini yapmış bir şehrin merkezinden bahsediyoruz. Buralar kalırsa biz Anadolu'da varlığımızı tescil ettiririz. Buralar Anadolu'daki varlığımızın göstergesi." ifadelerini kullandı.

 

Konuşmasında Alaaddin Caddesi'nin Mevlana Türbesi'ne kadar olan bölgesindeki cephe düzenlemesi ihalesine de 2 Eylül'de çıkılacağını duyuran Akyürek, bunların Konya'nın çehresini değiştirecek projeler olduğunu ifade etti. Akyürek, konuşmasının sonunda çalışmalarda katkı sağlayan esnaflara ve emeği geçen herkese teşekkür etti.

 

Bedesten esnafı adına konuşan Abdullah Dölek, Büyükşehir Belediyesi'nin Bedesten esnafının işyerlerini yenilerken ufkunu açtığını belirterek, Bedesten'de emeği geçen herkese tüm esnaflar adına teşekkür etti.

 

Programda Bedesten esnafı Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek'e teşekkür plaketi verdi. (İlyas Yavuz - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir