• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Rusya: Rusya'ya vaat edilenler yerine getirilirse, tahıl anlaşması uzatılacak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bakanlığın açıklamasına göre Şoygu ve Fidan, Moskova'daki görüşmede tahıl anlaşmasını ve iki ülkenin Suriye'deki ortak çalışmalarını ele aldı. F

Rusya'nın büyük çaba ortaya koyduğu tahıl anlaşmasının Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın inisiyatifiyle hayata geçirildiğini anımsatan Şoygu, "Bugün bu anlaşma, Rusya'nın kabahati nedeniyle askıya alınmadı. Bizim burada söyleyebileceğimiz tek şey, eğer Rusya'ya vaat edilen her şey yerine getirilirse, anlaşmanın uzatılacağıdır. Fakat bunu yapmanın yeni koridorlar, yeni kara güzergahları oluşturmaktan daha zor olduğu görülüyor" dedi.

Rusya'nın çeşitli görevleri yerine getirmek için Türkiye'yle stratejik ikili ortaklığı sürdürme niyetinde olduğunu da kaydeden Şoygu, "Demek istediğim, Suriye'deki çalışmayla ilgili meseleler ve sizinle birlikte başlattığımız, bizim yer aldığımız ve daha sonra İranlı meslektaşlarımızın dahil olduğu Türkiye ile Suriye arasındaki ilişkileri normalleştirme projesi. Bu, Türkiye ve Suriye'nin, ayrıca Rusya'nın tarihinde savunma bakanlarının, istihbarat başkanlarının çok pratik, çok dünyevi ve beşeri sorunları çözmek için bir araya geldiği ilk görüşmelerdi" ifadelerine yer verdi.

Hakan Fidan da, Savunma Bakanı Şoygu'yla uzun süredir başarılı bir çalışma yürüttüklerini vurgulayarak, "Sizinle uzun yıllardır en kritik konularda başarıyla çalışıyoruz ve her zaman siyasi olgunluk sergiledik. Bu, bize Rusya ile Türkiye arasındaki ilişkilerin ne kadar derin ve stratejik açıdan uyumlu olduğunu gösteriyor" dedi. (İLKHA)

 



Bu haberler de ilginizi çekebilir