• DOLAR 32.563
  • EURO 34.963
  • ALTIN 2434.492
  • ...
Filistinli Esirin Talepleri Kabul Edildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

"Ahrar" Esir Araştırmaları ve İnsan Hakları Merkezi Müdürü Fuad El-Hafeş, işgal yönetiminin esir mühendis Dırar Ebu Sisi`nin hücre cezasına son vermeyi ve diğer önemli taleplerini yerine getirmeyi kabul ettiğini ve bunun üzerine Filistinli esirin de 13 gündür sürdürdüğü açlık grevi eylemini sona erdirdiğini açıkladı.

Fuad El-Hafeş, anlaşmaya göre işgal yönetiminin açlık grevi eylemine son veren Filistinli esir Dırar Ebu Sisi`yi hücreden çıkararak Es-Seb`a Cezaevi`ne nakledeceğini ve Ebu Sisi`nin yanına Filistinli üç esir nakledileceğini, daha sonra her üç ayda bu esirlerin değiştirileceğini söyledi.

El-Hafeş, anlaşmaya göre ayrıca esir mühendis Dırar Ebu Sisi her istediğinde Eishel Cezaevi temsilcinin kendisini ziyaret edebileceğini ve ailesiyle ayda bir kez telefon görüşmesi yapabileceğini, Filistinli grupların kendisi için satın alacağı et ve sebze-meyvenin kendisine ulaştırılacağını ifade etti.

Esir Ebu Sisi`ye destek veren sekiz esirin de hücrelerden koğuşlarına geri döndürüleceklerini bildiren El-Hafeş, Filistinli esirin diğer esirlerle birlikte Cuma namazı kılması konusunun ise ayrıca inceleneceğini belirtti.

Anlaşmanın büyük bir zafer olduğuna işaret eden El-Hafeş, böylece işgal zindanlarında hücrede hiçbir Filistinli esirin kalmadığını söyledi.

filistinhaber

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir