• DOLAR 34.166
  • EURO 38.218
  • ALTIN 2920.218
  • ...
Sarı kantaron yağı yüzde nasıl kullanılır?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Sarı kantaron yağının elde edildiği sarı kantaron bitkisi yaz aylarında toplanır. Kurutularak ya da taze halde kullanılabilir. Gövdesi yeşil, çiçekleri sarı renktedir ve Türkiye'de 100 kadar türü bulunmaktadır. 

Sarı kantaron yağının elde edilmesi sürecinde, sarı kantaron bitkisi birkaç parçaya ayrılarak sızma zeytinyağının bulunduğu kavanozlara  konulur. 4-6 hafta arasında belli sürelerde çalkalanır. Karışım güneş ışığına maruz bırakılır. 6 haftalık sürecin sonunda süzülür ve süzülen karışım koyu renkli şişede saklanır. 

SARI KANTARON YAĞININ FAYDALARI NELERDİR?

İltihap gidericidir

Yapılan araştırmalarda iltihap azaltıcı etkisi gözlemlenmiştir. Sıçanlarda, kolon iltihabıyla ilişkili enzimlerinin seviyelerinde azalma görülmüştür. 

Yaraları iyileştirir

İltihabi reaksiyonu önler, mikropların gelişimini önler, kolojen içeriğiyle yaraların iyileşme sürecini hızlandırır. Güneş yanıklarında, sıyrıklarda, kesiklerde kullanılabilir. Yanıkları kısa süre içerisinde tedavi ettiği kanıtlanmıştır. 

Kadınlar için menapoz sürecinde rahatlatıcıdır

Menapoz dönemindeki terlemeler, sıcak basmaları, uyku bozuklukları rahatsız edicidir. Sarı kantaron yağının bu süreçteki şikayetleri azalttığı bilimsel olarak kanıtlanmıştır. 

Cilt üzerinde de etkilidir

Nasırların, çatlakların üzerinde etkili olduğu bilinmektedir. Ayrıca nemlendirici etkisiyle cilt kuruluğuna da iyi gelmektedir. 

SARI KANTARON YAĞI NASIL KULLANILIR?

Özellikle yara ve yanık tedavisinde kullanılan sarı kantaron yağını kullanmak istediğiniz bölgeye 10 damla kadar damlatarak masaj yaparak yayın. 

Midenizi rahatlatmak için kullanmak isterseniz  sabah ve akşam aç olarak  1'er  tatlı kaşığı (10 ml) içebilirsiniz. 

SARI KANTARON YAĞI YÜZDE NASIL KULLANILIR?

Özellikle sivilce izlerine karşı etkili olan sarı kantaron yağı ciltteki renk tonunun eşitlenmesinde de etkilidir. Kullanımında cilt tipi önemlidir. Güneş ışığına maruz kalmamanız gereklidir. Cildiniz hassassa dikkatli olmanız gerekmektedir. Yüzde kullanımında ilk olarak yüzünüzü iyice temizleyin. Ardından pamuğa  2-3 damla kantaron yağı damlatarak  masaj yaparak yüzünüze uygulayın. Ve kısa bir süre beklettikten sonra ılık suyla durulayın. 

Bu haberler de ilginizi çekebilir